Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
07.02.2020 03:50

Na Štefánikovom námestí v Kremnici dnes odštartoval 12. ročník Big Air v meste


Ilustrační snímka (archív ON)


Tréningami a následne kvalifikačnými jazdami v piatok na kremnickom Štefánikovom námestí odštartuje 12. ročník podujatia Big Air v meste FIS Europa Cup & Open.


Organizátori avizujú, že v rámci Európskeho pohára prišlo do Kremnice zbierať body do rebríčka 25 jazdcov z ôsmich krajín sveta. Najmladším účastníkom je 13-ročný Estónec Henry Sildaru. "Dnes sa k týmto jazdcom pripoja ešte snowboardisti a freeskieri zo Slovenska, Česka, Poľska a Rakúska v rámci kategórie Open," uviedla za organizátorov Silvia Majerová.

V piatok sú na programe tréningy a potom kvalifikačné jazdy, veľké finále začne v sobotu (8.2.) o 18.00 h. Okrem športových zážitkov v piatok na námestí zahrajú kapela Walter Schnitzelsson a DJ DayD. V sobotu sa návštevníci môžu tešiť na koncerty skupín Akustika, Medial Banana a Polemic. Súčasťou 12. ročníka podujatia budú aj Warm-up a After párty v Kine Akropola.       

Tohtoročnou festivalovou novinkou je orientačná turistická mapa na stiahnutie. Sú v nej všetky užitočné informácie o podujatí. Pripravila ju Silvia Majerová v rámci svojho projektu pre Sokratov inštitút, v spolupráci so študentkou architektúry Mariannou Kubovou.       

"V info mape nájdu návštevníci zmienku o histórii mesta, komplexné informácie o službách, otváracie hodiny múzeí, presný program podujatia Big Air v meste a všetko podstatné, čo im umožní užiť si víkend v Kremnici naozaj naplno," priblížila Majerová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.01.2018
Big Air v meste Kremnica 2018
Občianske združenie FRST Crew Kremnica, o. z. v spolupráci s Mestom Kremnica a partnermi pre obyvateľov a návštevníkov Kremnice pripravujú 11. ročník športovo-hudobného festivalu Big Air v meste Kremnica 2018. Druhú dekádu stále unikátneho podujatia otvoria v tradičnom termíne od 9. do 10. februára.
viac
30.03.2018
Slovensko bude mať ďalších 26 zelených oáz
V 12. ročníku grantového programu Zelené oázy, ktorý vyhlásila Nadácia Ekopolis a spoločnosť SLOVNAFT, a. s., získalo podporu 26 projektov v celkovej výške 56-tis. eur.
viac
04.06.2019
Organizátori chcú mať festival Big Air viac ekologický
Organizátori kremnického letného podujatia Big Air v meste sa rozhodli, že zorganizujú akciu tak, aby sa počas nej vyprodukovalo minimálne množstvo odpadov. „Rozhodli sme sa, že radikálne znížime tvorbu plastových odpadov.
viac
14.01.2020
Big Air v Kremnici bude súčasťou Európskeho pohára
Po ročnej prestávke pripravuje Občianske združenie FRST Crew Kremnica, o. z. v spolupráci s Mestom Kremnica a partnermi už 12. ročník športovo-hudobného festivalu Big Air v meste Kremnica 2020. Toto unikátne podujatie sa bude konať v tradičnom termíne od piatka do soboty 7. - 8. februára.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %