Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
23.06.2018 11:05

Na štarte podujatia ŠtefánikTrail ani tentoraz nechýbala starostovská štafeta


Členovia štafety a realizačného tému (na snímke zľava) Jaroslav Jazvinský (Horné Lefantovce), René Blanárik (Dobrá Voda), Martin Červenka (Ratkovce), Klára Nemcová (ZMO), Andrea Briestenská (kancelária ZMO) a Robert repka (Siladice).


Ďalší ročník bežeckého podujatia so štartom pri Mohyle M. R. Štefánika na Bradle a s cieľom pri soche M. R. Štefánika v Bratislave sa uskutočnil 8. a 9. júna – silná búrka a vietor však nedovolili účastníkom dobehnúť do cieľa.


Už po štvrtýkrát sa na podujatí zúčastnila aj štafeta Starostovia ZMO - teda štafeta s podporou ZMO, región JE Jaslovské Bohunice. Jej členmi boli René Blanárik (Dobrá Voda) - kapitán štafety, Rado Brtáň (Košeca), Martin Červenka (Ratkovce), Jaro Jazvinský (Horné Lefantovce), Jaro Kráľovič (Hrnčiarovce n/P), Roman Pomejbo (Modrovka) a Klára Nemcová (za kanceláriu ZMO).

V piatok o 19. h z vyštartovali z Bradla ultra bežci na trať dlhú 144 km a o 23. h štafety na prvý úsek Bradlo - Dobrá Voda. Za ZMO, región JE Jaslovské Bohunice bežala ako prvá K. Nemcová, ktorá prišla na Dobrú Vodu s časom 1 h 38 m a na druhý úsek odovzdala štafetu Renému Blanárikovi, ktorý mal cieľ v Bukovej.

Horúčavu (ani v noci neklesala teplota pod 18 stupňov) však čoskoro vystriedal lejak a hoci usporiadatelia mali pre tento prípad pripravené „únikové trate“ tak, aby sa vyhli vrcholu Zárub a Vápenej i prípadným bleskom, žiaľ, v Bukovej sa rozhodli preteky pre búrku a silný vietor, ktorý lámal stromy, ukončiť. Nebolo to ľahké rozhodnutie aj vzhľadom na vynaloženú energiu a financie, ale príroda bola silnejšia ako človek a životy bežcov cennejšie energia a financie, vynaložené na prípravu podujatia. V Bukovej sme boli šťastní, že sa Renému podarilo prísť do cieľa v poriadku - aj keď poriadne zmáčanému, zablatenému a unavenému, no súčasne aj so slzami na krajíčku, pretože celá naša štafeta bola „nažhavená“ dobehnúť do cieľa s čo najlepším výsledkom.

Nuž, človek mieni - príroda mení... Okolo pol štvrtej nadránom sme sa rozlúčili s ľútosťou, že tento rok to nevyšlo a spoločné foto pri soche M. R. Štefánika v Bratislave chýba... O rok však prídeme znova a už teraz ladíme formu na 24. a 25. mája 2019. A nezabudli sme ani na charitatívny rozmer oidujatia - aj v tomto roku sme podporili Plamienok, o. z., a to kúpou čeleniek s motívom Štefánik Trail.

Poďakovanie patrí všetkým členom štafety Starostovia ZMO a podpornému tímu, že si dokázali nájsť čas na tréning, ale aj prezentáciu dobrého mena ZMO, región JE Jaslovské Bohunice.

 

Autor: Andrea Briestenská, ZMO regiónu JE Jaslovské Bohunice.


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.06.2016
Štefánik Trail opäť aj so starostovskou štafetou a podporou pre Plamienok
Štefánik Trail – beh po hrebeni Malých Karpát – Štefánikovej magistrále sa konal 10. a 11. júna 2016. Starostovia ZMO, región JE Jaslovské Bohunice sa na pretekoch v štafete zúčastnili už po druhýkrát.
viac
05.06.2017
Starostovia na jubilejnom 5. ročníku Behu Gáňom
Starostovia Združenia miest a obcí, región JE Jaslovské Bohunice sa už po druhý krát sa zúčastnili na podujatí Beh Gáňom.
viac
24.09.2018
Na stretnutí v Podkylave sa starostovia zabávali, no najmä diskutovali
Začiatkom septembra sa dovedna 66 starostov ZMO, región JE Jaslovské Bohunice v stretlo opäť (ako je už tradíciou) v Agropenzióne Adam v rázovitej kopaničiarskej obci Podkylave, aby si pripomenuli výročie prijatia Zákona o obecnom zriadení č. 369/1990 Zb (6. 9. 1990).
viac
21.02.2019
ZMO regiónu Jaslovské Bohunice povedie starosta Cífera Maroš Sagan
Združenie miest a obcí (ZMO) JE Jaslovské Bohunice má nového predsedu. Na 29. sneme, ktorý sa konal v stredu v Jaslovských Bohuniciach v okrese Trnava, zvolili delegáti za predsedu starostu obce Cífer Maroša Sagana.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %