Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
24.09.2018 06:25

Na stretnutí v Podkylave sa starostovia zabávali, no najmä diskutovali


Starostovia ZMO, región JE Jaslovské Bohunice opäť preukázali spolupatričnosť k združeniu a stretli sa na tradičnom – jesennom podujatí v Agropenzióne Adam na myjavských kopanicich dňa 5. 9. 2018, aby oslávili prijatia „svojho“ zákona o obecnom zriadení.


Začiatkom septembra sa dovedna 66 starostov ZMO, región JE Jaslovské Bohunice v stretlo opäť (ako je už tradíciou) v Agropenzióne Adam v rázovitej kopaničiarskej obci Podkylave, aby si pripomenuli výročie prijatia Zákona o obecnom zriadení č. 369/1990 Zb (6. 9. 1990).


Počasie bolo slnečné, nálada vynikajúca a diskusie už poznačené komunálnymi voľbami, keďže sa blížil termín uzavretia kandidátok do komunálnych volieb 2018. Účasť však negatívne ovplyvnili záplavy, v regióne totiž v týchto dňoch „mátali“ prívalové dažde a viacerí starostovia akútne museli riešiť situáciu, prípadne prišli len na chvíľočku.

Cyklistický peletón z „rodných obcí“ až na Podkylavu tvorili starostovia (zľava) Miro Macko – Malženice; Roman Súkeník – Zemianske Sady; Martin Červenka – Ratkovce; Slavo Pocisk – Jablonec; Vlado Púčik – Ružindol.

Program bol rovnaký ako v predchádzajúcich rokoch: cyklistický peletón, ku ktorému sa postupne pridávali starostovia z Jablonca, Ružindola, Malženíc, Zemianskych Sadov, Ratkoviec, Košece... Ale aj tradičný tenisový a bedmintonový turnaj, plávanie či prechádzky po okolitých kopaniciach.

Varilo sa tiež naplno: poďakovanie patrí družstvám „maďarskej menšiny“, ktoré varili pikantný paprčkový perkelt, zástupcom Mikroregiónu nad Holeškou, ponúkajúcich španielsku paelu, reprezentantom Mikroregiónu 11 Plus , ktorí grilovali a prsty sme si oblizovali aj po grilovaných kolenách z ponuky zástupcov MAS Naše Jadro. K tomu sme pridali kopec chutných koláčikových kalórií, dobrej nálady, no i rád, ako v postupovať v kampani pred komunálnymi voľbami 2018.

Partia starostov „od maďarov“ navarila vynikajúci paprčkový guláš (samozrejme „čipoš“), ktorý bol pre mnohých novinkou, a že chutil dokazuje prázdny kotlík.

Predebatovali sa však aj témy, ako riešiť situáciu s triedeným odpadom, záplavami i ako včas dokončiť investičné akcie napriek komplikáciám a veľa ďalších problémov, ktoré komplikujú život samosprávy (hoci sa občanom, nepoznajúcim legislatívu, zdajú banálne).

Skrátka, bol to deň, ktorý síce naoko vyzeral relaxačne, ale bol naplnený prácou a pracovnými témami.

Ďakujeme všetkým, ktorí prišli a podporili dobré vzťahy v ZMO, región JE Jaslovské Bohunice.

Obecné noviny č. 37-38/2018

Autor: Andrea BRIESTENSKÁ, vedúca Kancelárie ZMO, región JE Jaslovské Bohunice


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.04.2016
Štvrťstoročie práce v prospech samosprávy i ľudí v regióne
Združenie miest a obcí, región JE Jaslovské Bohunice oslávilo 1. apríla v Divadle Jána Palárika v Trnave 25 rokov svojej aktívnej činnosti.
viac
05.06.2017
Starostovia na jubilejnom 5. ročníku Behu Gáňom
Starostovia Združenia miest a obcí, región JE Jaslovské Bohunice sa už po druhý krát sa zúčastnili na podujatí Beh Gáňom.
viac
25.12.2017
Aj starostovia môžu mať Rozprávkové Vianoce
V Penzióne Hubert v Ružindole sa 7. decembra, už vo vianočnej nálade, zišli starostovia členských obcí ZMO, región JE Jaslovské Bohunice.
viac
21.02.2019
ZMO regiónu Jaslovské Bohunice povedie starosta Cífera Maroš Sagan
Združenie miest a obcí (ZMO) JE Jaslovské Bohunice má nového predsedu. Na 29. sneme, ktorý sa konal v stredu v Jaslovských Bohuniciach v okrese Trnava, zvolili delegáti za predsedu starostu obce Cífer Maroša Sagana.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %