Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
29.04.2023 07:45

Na konferencii budú hovoriť o podpore mestského rozvoja


Snímka zdroj: (Mesto Banská Bystrica).


V Banskej Bystrici budú hovoriť o otvorenom vládnutí na miestnej úrovni i o podpore mestského rozvoja. Informoval o tom Miroslav Strelec z kancelárie primátora Banskej Bystrice s tým, že konferenciu naplánovali na začiatok mája.


Ako dodal, v súčasnosti mestá čelia novým problémom. "Tie majú zásadný dosah na ich rozvoj a schopnosť ďalej napĺňať očakávania a potreby obyvateľov, ako aj rôznych organizácií," spresnil. Pripomenul, že udržateľný rozvoj územia sa pre zhoršujúce finančné výhľady, zvyšujúci sa tlak na flexibilitu a komplexný charakter výziev ďalej nedá zabezpečovať len vnútornými kapacitami samosprávy, bez širšej spolupráce s ďalšími aktérmi. "Vítané je získavanie špecifických zručností, postojov a skúseností pre riešenia komplexných výziev udržateľného mestského rozvoja," objasnil.

Súčasťou programu budú odborné vstupy a diskusie o možnostiach lepšej spolupráce, zdieľaní skúseností medzi mestami, ďalšími úrovňami verejnej správy a sektormi. "Budeme radi, ak sa na konferencii zúčastnia najmä predstavitelia miest a obcí na regionálnej a lokálnej úrovni. A taktiež odborníci, ktorí sa venujú mestskému rozvoju a participácii na národnej, krajskej a mestskej úrovni," podotkla koordinátorka pre participáciu a otvorené vládnutie Mestského úradu v Banskej Bystrici Soňa Kariková.

Konferencia s názvom Ako otvorene vládnuť na miestnej úrovni a podporovať mestský rozvoj bude 10. mája od 9.00 do 16.00 h. v priestoroch historickej radnice na Námestí SNP. Záujemcovia sa môžu na konferenciu registrovať. Aktuálne informácie sú podľa Strelca dostupné na webstránke mesta Banská Bystrica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.02.2017
Samosprávy investujú do škôlok
Vďaka schváleným žiadostiam o nenávratné finančné prostriedky (NFP), pôjde do rekonštrukcie troch škôlok v Banskej Bystrici historicky najvyšší objem financií. O dotáciu sa uchádza aj ďalšie krajské mesto.
viac
22.03.2021
Z participatívneho rozpočtu mesto podporí projekty sumou 12 000 eur
Považskobystrická samospráva podporí v rámci participatívneho komunitného rozpočtu Mesto si ty! zaujímavé projekty celkovou sumou 12 000 eur.
viac
14.04.2023
Námety do rozvojového dokumentu mesta možno navrhovať už aj online
Ideové námety do rozvojového dokumentu Banskej Bystrice - integrovanej územnej stratégie môžu obyvatelia navrhovať už aj online do 24. apríla a prispieť tak k doplneniu i vypracovaniu nových projektových zámerov. Informovala o tom hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová.
viac
23.05.2023
Do mesta pod Urpínom a okolia sa opäť vracia turistický vláčik
Banská Bystrica patrí k obľúbeným a vyhľadávaným mestám na mape Slovenska. V uplynulých rokoch sa podarilo vďaka mnohým projektom zlepšiť ponuku pre obyvateľov, ako aj pre domácich i zahraničných návštevníkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %