Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
14.04.2023 01:30

Námety do rozvojového dokumentu mesta možno navrhovať už aj online


Ilustračná snímka: (tasr).


Ideové námety do rozvojového dokumentu Banskej Bystrice - integrovanej územnej stratégie môžu obyvatelia navrhovať už aj online do 24. apríla a prispieť tak k doplneniu i vypracovaniu nových projektových zámerov. Informovala o tom hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová.


Integrovaná územná stratégia Mestskej funkčnej oblasti Banská Bystrica je dôležitý dokument, prostredníctvom ktorého môže samospráva čerpať finančné prostriedky z eurofondov. Kľúčová je preto identifikácia konkrétnych projektov, ktoré je možné realizovať v prospech mesta i širšieho regiónu. Prvé zbieranie ideí sa uskutočnilo začiatkom apríla na stretnutí Ideathon a zameriavalo sa najmä na zelené a sociálne témy.

"Vzniklo množstvo návrhov pri formovaní projektov potrebných pre rozvoj mesta a jeho okolia. Cieľom stretnutia bolo prepojiť samosprávu, obyvateľov, kľúčové inštitúcie a regionálnych podnikateľov. Je potrebné, aby sme si na vzájomnú komunikáciu osvojili nielen osobné stretnutia, ale aj online nástroje. Iba takto dokážeme byť úspešní v čerpaní zdrojov na realizáciu našich zámerov a možností, ako získať financie z externých zdrojov na niektoré oblasti je pomerne dosť," konštatoval prvý viceprimátor Jakub Gajdošík.

Súčasťou aktivít nového participatívneho konceptu bude aj ďalšie konzultačné stretnutie, ktoré sa uskutoční 14. apríla od 14.00 h v Robotníckom dome.

"Veríme, že aktívni obyvatelia Banskej Bystrice a okolia prispejú dobrými nápadmi k rozvojovým projektom mesta. Všetky navrhnuté ideové zámery sa vyhodnotia a tie odporúčané predložia na verejné hlasovanie," doplnila koordinátorka pre participáciu a otvorené vládnutie magistrátu Soňa Kariková.

Navrhnuté ideové zámery sa zahrnú aj do procesu prípravy nového Programu rozvoja mesta Banská Bystrica 2030, ktorého programová časť sa má tvoriť v jarných a letných mesiacoch.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.12.2017
Rok zelene a materských škôl v Banskej Bystrici
Banskobystrickí poslanci na svojom 21. zasadnutí mestského zastupiteľstva schválili vyrovnaný rozpočet na rok 2018. Počíta s investíciami do obnovy materských a základných škôl, miestnych komunikácií, športovej infraštruktúry i do budovania parkovísk.
viac
13.10.2020
Poskytovanie dotácií z rozpočtu má od 15. októbra nové pravidlá
Na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) poslanci schválili nový návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o poskytovaní dotácií z rozpočtu mesta Banská Bystrica, ktoré má nadobudnúť účinnosť 15. októbra.
viac
22.12.2021
Banskobystričania rozhodli, že mesto zveľadí Urpínske serpentíny i parčík Sissi
O sumu 40 000 eur z participatívneho rozpočtu mesta Banská Bystrica sa podelia projekty Urpínske serpentíny III., 100 nových stromov pre Banskú Bystricu, Radvanská záhrada a Revitalizácia parčíka cisárovnej Sissi.
viac
20.10.2022
Žiadosti o dotácie na podporu projektov treba podať do konca októbra
Banskobystričania môžu aj tento rok podať žiadosť o podporu projektov z mestského rozpočtu na rok 2023. Predložený projekt je potrebné bližšie charakterizovať, určiť cieľovú skupinu, vízie, zámery, ciele a prínosy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %