Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
20.10.2022 04:15

Žiadosti o dotácie na podporu projektov treba podať do konca októbra


Na archívnej snímke Námestie SNP v Banskej Bystrici. Snímka zdroj: (tasr).


Banskobystričania môžu aj tento rok podať žiadosť o podporu projektov z mestského rozpočtu na rok 2023. Predložený projekt je potrebné bližšie charakterizovať, určiť cieľovú skupinu, vízie, zámery, ciele a prínosy.


Žiadosť o poskytnutie dotácie je potrebné podať do 31. októbra. V stredu o tom informovala Dominika Adamovičová, hovorkyňa banskobystrického primátora.

Ako uviedla, medzi podporované oblasti patrí napríklad poskytovanie zdravotnej starostlivosti, sociálnej pomoci a humanitárna starostlivosť, tvorba a ochrana životného prostredia, ako aj zdravia obyvateľstva, služby na podporu regionálneho rozvoja, cestovného ruchu a zamestnanosti. Projekty môžu byť zamerané aj na tvorbu, rozvoj, ochranu, obnovu a prezentáciu duchovných a kultúrnych hodnôt, ochranu ľudských práv a základných slobôd, vzdelávanie, výchovu a rozvoj telesnej výchovy a športu, či výskum, vývoj, vedecko-technické a informačné služby.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.10.2020
Poskytovanie dotácií z rozpočtu má od 15. októbra nové pravidlá
Na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) poslanci schválili nový návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o poskytovaní dotácií z rozpočtu mesta Banská Bystrica, ktoré má nadobudnúť účinnosť 15. októbra.
viac
29.12.2020
Víťazom participatívneho rozpočtu je kvetinový erb mesta
Víťazom tohtoročného participatívneho rozpočtu mesta Banská Bystrica je kvetinový erb mesta, obnova zábradlí a chodníkov. Projekt s názvom Urpínske serpentíny II. získal 162 hlasov. Informovala o tom Dominika Mojžišová z kancelárie banskobystrického primátora.
viac
30.10.2021
Za projekty, na ktoré dá Banská Bystrica tisíce eur, už možno hlasovať
Do 30. novembra je možné hlasovať v priestoroch Informačného centra v historickej radnici na Námestí SNP v Banskej Bystrici alebo v klientskom centre magistrátu za projekty v participatívnom rozpočte.
viac
02.11.2021
Primátor chce terasy nechať otvorené, čaká na súhlas poslancov MsZ
Aj tento rok oslovili zástupcovia Cechu hostinských mesto Banská Bystrica so žiadosťou o pomoc, pretože sprísňovanie opatrení má stále negatívne dosahy na chod ich kaviarní či reštaurácií. Vonkajšie terasy na Námestí SNP môžu mať podľa nariadenia otvorené len do 31. októbra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %