Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
29.02.2024 08:55

Na Dni ZMOS v Žilinskom kraji dominovali viaceré témy


Snímka zdroj: ZMOS


Bohatý program ponúkol Deň ZMOS v Žilinskom kraji, v rámci ktorého vedenie ZMOS navštívilo zasadnutia troch regionálnych združení ZMOS ale i Katolícku univerzitu v Ružomberku.


Práve na jej pôde, v priestoroch Auly Jána Pavla II, začal Deň ZMOS s diskusiou so študentami, na ktorej sa zúčastnil predseda ZMOS Jozef Božik a prvý podpredseda ZMOS Martin Červenka. Súčasťou programu na Katolíckej univerzite bolo aj predstavenie spoločnej iniciatívy ZMOS s Nadáciou Kvapka Nádeje na podporu ochrany zdravia obyvateľov s názvom „Máte slinu?“, o ktoré sa postaral Michal Kaľavský, správca Nadácie Kvapka nádeje.

Predstaviteľov ZMOS-u následne v priestoroch radnice privítal primátor Ružomberka Ľubomír Kubáň. „Veľmi si vážim, že vedenie ZMOS zavítalo do nášho mesta. Mojou snahou je, aby sa región Liptova spájal a ťahal za jeden koniec povrazu. Dôkazom toho je aj spoločné rokovanie našich dvoch regionálnych združení – Ružomberského združenia mesta a obcí a Združenia miest a obcí Liptova,“ povedal Ľubomír Kubáň.

Vedenie ZMOS diskutovalo s liptovskými starostami na spoločnom zasadnutí dvoch spomínaných regionálnych združení, po ktorom sa uskutočnila tlačová beseda ZMOS. Poukázali sme na nej na zlú finančnú situáciu samospráv.

Deň ZMOS v Žilinskom kraji sme symbolicky ukončili v Martine. V priestoroch tamojšieho mestského úradu sa predstavitelia ZMOS zúčastnili na zasadnutí Združenia miest a obcí Turca.

„Po januárovom Dni ZMOS v Košickom kraji sme v závere februára pripravili Deň ZMOS aj v Žilinskom kraji. Pre mňa osobne je kontakt s kolegami v území mimoriadne dôležitý. Vždy sa teším na diskusie a aj tie dnešné boli veľmi vecné a konštruktívne,“ uviedol predseda ZMOS Jozef Božik, ktorý tiež informoval o mnohých aktivitách združenia v ostatnom období.

„V diskusiách dominovali témy školstva (najmä materské školy), zdravotníctva (optimalizácie siete nemocníc i staníc Záchrannej zdravotnej služby), sociálnych vecí (financovanie neverejných poskytovateľov), eurofondov či Miestnych akčných skupín,“ dodal predseda ZMOS Jozef Božik s tým, že sa venovali aj viacerým regionálnym témam.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.03.2018
ŽSK predstavil komplexný plán rozvoja Žilinský kraj 22+
Urobiť zo Žilinského kraja najlepšie miesto pre rodiny a dosiahnuť, aby sa doň sťahovali ľudia z iných častí Slovenska, je hlavným cieľom komplexného plánu rozvoja s názvom Žilinský kraj 22+. Na ostatnom zasadnutí Zastupiteľstva ŽSK ho predstavila predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.
viac
08.01.2019
Vzájomná komunikácia pomáha spolupráci
Združenie miest a obcí Slovenska v priebehu jesene realizovalo prieskum zameraný na vnímanie samosprávnych krajov komunálom. Výsledky naznačujú, že od miery spolupráce a komunikácie závisí úspech verejných politík.
viac
05.12.2019
730 dní trnavskej župy
Za prvé dva roky sa trnavskej župe podarilo znížiť zadĺženie kraja o 9%, opraviť viac ako 40 km ciest, spustiť radikálnu obmenu zastaranej techniky na údržbu ciest, rozlietať Letisko Piešťany či prijať účinné opatrenia v oblasti sociálnych služieb, kultúry či školstva.
viac
17.09.2020
Výzva pre subjekty zo ŽSK z Programu Interreg V-A PL-SK 2014 – 2020
Žilinský samosprávny kraj v spolupráci so Zväzkom Euroregión „Tatry” vyhlásil výzvu na predkladanie Žiadostí o poskytnutie finančného príspevku pre mikroprojekty v rámci Programu Interreg V-A Poľsko – Slovensko 2014 – 2020. Termín uzávierky je 30. september 2020.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %