Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
28.12.2022 08:25

Mnohonásobní darcovia krvi môžu v meste využívať viaceré benefity


Ilustračná snímka: (tasr).


Mnohonásobní darcovia krvi z Banskej Bystrice, držitelia Janského alebo Kňazovického medaily, môžu v meste pod Urpínom využívať viaceré benefity.


Ako informoval Miroslav Strelec z kancelárie primátora, majú napríklad zľavu na vstupnom na krytú plaváreň na Štiavničkách. Uplatniť si ju môže každý, kto daroval krv aspoň 20-krát a je držiteľom minimálne striebornej Janského plakety. Na získanie zľavy je potrebné predložiť preukaz držiteľa.

"Samospráva darcom krvi umožňuje bezplatný vstup na Hodinovú vežu, ktorá v rokoch 2017 a 2019 získala za svoju atraktivitu od najväčšieho cestovateľského portálu na svete TripAdvisor certifikát výnimočnosti. Rovnako aj do Thurzo – Fugger zážitkovej expozície v Barbakane, ktorú sme sprístupnili v marci tohto roka," konštatoval primátor Ján Nosko.

Ďalším benefitom sú tiež vstupy na vybrané kultúrne podujatia organizované mestom v Robotníckom dome. "Je potrebné to vopred odkomunikovať a elektronicky nahlásiť na e-mailovej adrese: rd@banskabystrica.sk. Treba predložiť preukaz držiteľa Janského alebo Kňazovického medaily," doplnila Lýdia Baranová, vedúca Robotníckeho domu.

V rámci Územného spolku Slovenského Červeného kríža v Banskej Bystrici, do ktorého sú zaradené aj okresy Brezno, Zvolen, Detva a Krupina, získalo len vlani niektorú z Janského plakiet 742 darcov. Ďalším 17 udelili Kňazovického medailu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2016
Preteky Okolo Slovenska sa začnú v Banskej Bystrici
Počas jubilejného 60. ročníka pretekov Okolo Slovenska, ktoré sa uskutočnia od 7. do 12. júna, bude na trati bojovať takmer stopäťdesiat cyklistických profesionálov.
viac
04.11.2016
Viete o niekom, kto má srdce na dlani?
Už desať rokov oceňujeme cenou Srdce na dlani dobrovoľníkov a dobrovoľníčky z celého banskobystrického kraja, ktorí nezištne pomáhajú vo svojom okolí a robia množstvo skvelej práce dobrovoľne a zadarmo.
viac
22.01.2018
V tradícii darovania krvi Bystričania pokračujú aj v novom roku
Po úspešnom obnovení tradície darovania krvi v priestoroch Mestského úradu (MsÚ) v apríli 2017, pokračujú v pomáhaní druhým aj v novom roku. Novoročná kvapka krvi premení na odberovú miestnosť už po druhý raz zasadačku č. 250.
viac
29.01.2022
Mesto po dlhom čase otvorí od februára plaváreň na Štiavničkách
Krytá mestská plaváreň na Štiavničkách v Banskej Bystrici sa po dlhšom uzatvorení pre protipandemické opatrenia otvorí verejnosti od utorka 1. februára.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %