Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
01.06.2016 09:18

Preteky Okolo Slovenska sa začnú v Banskej Bystrici


Ilustračná snímka.


Počas jubilejného 60. ročníka pretekov Okolo Slovenska, ktoré sa uskutočnia od 7. do 12. júna, bude na trati bojovať takmer stopäťdesiat cyklistických profesionálov.


Prestížne podujatie odštartuje 7. júna večerným prológom v Banskej Bystrici. Okrem skvelého športového zážitku je pre obyvateľov pripravený aj bohatý kultúrny program.

Jubilejný ročník pretekov sa začne vo večerných hodinách predstavením tímov a úvodným prológom ulicami historického centra mesta. V Banskej Bystrici na Námestí SNP odštartuje a vyvrcholí 8. júna aj prvá etapa. Počas nej cyklisti absolvujú tri takmer 46-kilometrové okruhy. Z námestia prejdú kúpeľným mestom Sliač a vrchári budú môcť svoje kvality prezentovať trikrát v stúpaní na Mičinú.

„Teší ma, že prvé dve etapy jubilejného ročníka významných cyklistických pretekov odštartujú práve v Banskej Bystrici. Verím, že športovci a všetci návštevníci sa budú u nás cítiť príjemne a na najkrajšom námestí na Slovensku vytvoria jedinečnú športovú atmosféru. Som presvedčený, že ako horúci kandidáti na titul Európske mesto športu 2017, budeme dobrými hostiteľmi,“ hovorí primátor mesta Ján Nosko.

Vo štvrtok 9. júna odštartuje z bystrického námestia najťažšia kráľovská etapa tohto ročníka, ktorej cieľovým miestom bude Štrbské Pleso. Okrem neho budú v ďalších dňoch zastávkami Zuberec a Bojnice. Preteky vyvrcholia v nedeľu 12. júna v Piešťanoch.

„Verím, že trasa je zostavená zaujímavo. Dodržali sme plány, že sa budeme snažiť prechádzať cez viacero kúpeľných miest. Máme tam Sliač, Brusno, Malý Smokovec, Štrbské Pleso, Bojnice, Rajecké Teplice i symbol nášho kúpeľníctva – Piešťany,“ približuje filozofiu tohto ročníka Peter Privara, generálny riaditeľ pretekov.

Pre fanúšikov je pripravený zaujímavý sprievodný program – akrobatické vystúpenie Nikol Frýbortovej, vicemajsterky sveta v sálovej cyklistike, adrenalínové kúsky Jána Kočiša, majstra sveta v cyklotriale i koncert Samuela Tomečka, doplnený vystúpeniami miestnych tanečných súborov. Program sa začína v utorok 7. júna a je spojený s večernou tombolou. Program vyvrcholí tombolou, ktorej hlavnou cenou je bicykel. Viac informácií nájdete na stránke www.okoloslovenska.com.

Autor: (sek)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.09.2018
V mestských častiach vzniknú ďalšie parkovacie plochy
Tak ako vo všetkých krajských mestách na Slovensku, deficit parkovacích miest je viditeľný aj v Banskej Bystrici. Vedenie mesta sa preto venuje parkovacej politike systematicky od roku 2015.
viac
21.12.2019
B. Bystrica patrí podľa primátora J. Noska medzi najmenej zadlžené mestá v SR
Záver tohto roka v meste pod Urpínom bol náročný v súvislosti s nastavovaním a schvaľovaním rozpočtu pre rok 2020, a to aj pre zvyšovanie daní a poplatkov. Vyššie miestne dane však idú ruka v ruke so skvalitňovaním služieb pre obyvateľov.
viac
09.03.2021
Primátor tvrdí, že praktiky združenia brzdia investičné akcie mesta
Po medializovanej výzve ministra hospodárstva Richarda Sulíka o aktivitách Združenia domových samospráv vedeného údajným aktivistom Marcelom S., ktoré má prostredníctvom nezmyselných námietok brzdiť stavebné konania v mestách, adresoval banskobystrický primátor Ján Nosko ministrovi list.
viac
23.10.2021
Primátor vyzýva ľudí k očkovaniu, mesto delí od čiernej fázy iba krok
Epidemická situácia v súvislosti s ochorením COVID-19 sa na Slovensku zhoršuje a počet pozitívnych prípadov stále rastie aj v Banskobystrickom okrese.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %