Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
26.10.2023 05:05

Mestské lesy opravili cyklotrasu medzi Železnou studničkou a Kačínom


Ilustračná snímka


Mestské lesy v Bratislave v spolupráci s hlavným mestom opravili povrch cyklotrasy v dĺžke 3,3 kilometra, ktorá spája Železnú studničku s Kačínom. Asfaltovú cestu, ktorá bola v havarijnom stave, využíva množstvo cyklistov, bežcov aj peších, počas víkendov tadiaľ premáva aj linka 43.


"Tento rok dostal úplne nový povrch dlhý úsek cesty od Železnej studničky až po Kačín. Tu sa cyklisti a peší turisti môžu napojiť na sieť zrekonštruovaných ciest z minulých rokov, ktorá ich dovedie až pod Biely kríž. V lesoparku tak máme ucelenú sieť cyklotrás s novým povrchom," skonštatoval riaditeľ mestských lesov Marek Páva.         

Okrem samotnej opravy povrchu boli vyčistené aj krajnice a priepusty popri ceste, ktoré majú za úlohu odvádzať dažďovú vodu z okolitých svahov. Vyčistené bolo aj okolie cesty od náletových drevín, aby sa mohla využívať celá šírka cesty, a zároveň sa tým zvýšila jej bezpečnosť.         

V prípade asfaltových ciest sú prioritne opravované úseky najviac využívané na cyklistiku. V budúcnosti majú mestské lesy v pláne aj ďalšie opravy ciest, a to medzi Snežienkou a Kamzíkom, kde je podaná žiadosť o grant, a tiež na trase Lamač Klanec - Kačín. Hlavné mesto zároveň pripravuje projektovú dokumentáciu k úseku medzi Železnou studničkou a Snežienkou.         

Mestské lesy spravujú vyše 3000 hektárov lesa vo vlastníctve hlavného mesta. Patria sem aj miesta ako Partizánska lúka, Železná studnička, Kačín, Kamzík či Horáreň Krasňany. Okrem vytvárania podmienok na rekreáciu obyvateľov sa zameriavajú aj na podporu ochrany prírody, ekovýchovu pre deti či šetrnú formu lesného hospodárstva.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.10.2016
Prvý domček na strome s možnosťou prenocovania nájdete pod Kačínom
Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal v stredu (5. 10.) slávnostne otvoril domček na strome v bratislavských mestských lesoch, v ktorom sa bude možné aj ubytovať. Domček na strome (Tree house) je prvý nielen v Bratislave, ale aj na Slovensku, ktorý ponúka takúto možnosť.
viac
15.10.2017
Domčeky na strome sú vyhľadávanou atrakciou
Zaujímavým projektom, ktoré pripravili Mestské lesy v Bratislave v spolupráci s hlavným mestom, sú dva domčeky na strome, ktoré sa stali vyhľadávanou atrakciou v bratislavských mestských lesoch.
viac
11.03.2020
Na Železnej studničke narátali ochranári 18 netopierov
Na Železnej studničke v Bratislave narátali ochranári 18 netopierov. Tohtoročná zima sa odzrkadlila na rodovom aj druhovom zložení netopierov. Uviedol to Michal Noga z mimovládnej organizácie Saola - ochrana prírody.
viac
15.11.2022
Obnova vodného žľabu vyšla doteraz mestských lesníkov na 30 000 eur
Vodný žľab v doline Rakytovo pri Dolnom Harmanci, ktorý bol pred 22 rokmi vyhlásený za národnú kultúrnu pamiatku a je považovaný za európsku raritu, má za sebou druhú etapu rekonštrukcie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %