Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
06.09.2023 01:10

Mesto Žilina rozmiestňuje veľkokapacitné kontajnery na nadrozmerný odpad


Ilustračná snímka (TASR)


Žilinská samospráva spustila jesennú etapu rozmiestňovania veľkokapacitných kontajnerov, ktoré do 22. októbra postupne pristavia vo všetkých častiach mesta. TASR o tom informovala vedúca odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou Mestského úradu v Žiline Katarína Gazdíková.


Pripomenula, že samospráva umiestňuje veľkokapacitné kontajnery v mestských častiach vždy na jar a jeseň. Plán rozmiestňovania s presnými lokalitami je zverejnený na webovej stránke mesta. "Touto bezplatnou službou chceme ľuďom uľahčiť často náročnú manipuláciu s nadrozmerným odpadom a jeho prepravu. Veríme, že občania iniciatívu mesta uvítajú a v prírode viac nebudú vznikať čierne skládky," zdôraznil primátor Žiliny Peter Fiabáne.         

Kontajnery sú určené na objemný odpad z domácností ako koberce, podlahoviny, starý nábytok, bytové jadrá, matrace či detské kočíky. "Do veľkokapacitných kontajnerov nepatrí elektronika – chladničky, televízory, akumulátory, pneumatiky, farby, riedidlá či obaly z nebezpečných látok. Vyhadzovať sa sem nesmie ani drobný stavebný odpad, tráva, lístie alebo konáre. Komodity, ktoré nepatria do veľkokapacitných kontajnerov, môžu Žilinčania bez poplatku odovzdať do zberných dvorov na Jánošíkovej ulici a v Považskom Chlmci," uviedla Gazdíková.         

Doplnila, že výnimkou sú pneumatiky, ktoré sa odovzdávajú iba do pneuservisov alebo distribútorom pneumatík a zelený odpad. "Ten je možné odovzdať iba do zberného dvora v Považskom Chlmci. Odpad zo záhrad - lístie, konáre, trávu či zvyšky rastlín budú môcť Žilinčania odovzdať do pristavených veľkokapacitných kontajnerov od 27. októbra do 27. novembra. Tieto kontajnery budú určené výlučne na zber zeleného odpadu, nesmie sa do nich vyhadzovať veľkoobjemový komunálny odpad," upozornila Gazdíková.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.03.2017
V Žiline začne zber objemných komunálnych odpadov
Na území mesta Žilina sa začne 4. apríla zber objemných komunálnych odpadov, ktorý postupne vo všetkých mestských častiach potrvá do 28. mája. Informoval o tom hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.
viac
14.10.2019
Mesto učí deti triediť odpad
Žilinská samospráva sa dlhodobo snaží aplikovať ekologické princípy do všetkých oblastí svojej pôsobnosti. Tento týždeň sa v duchu tejto filozofie zameria na ekovýchovu detí.
viac
19.03.2021
Tradičná jarná akcia Za krajšie mesto je opäť len v rukách občanov
Už po druhý raz muselo mesto Banská Bystrica pre pandémiu nového koronavírusu prerušiť tradičnú, 20 rokov trvajúcu jarnú celomestskú akciu pre obyvateľov panelákov a domov Za krajšie mesto.
viac
26.02.2024
V Žiline začnú v marci rozmiestňovať veľkokapacitné kontajnery na objemný odpad
Žilinská radnica spustí začiatkom marca jarnú etapu rozmiestňovania veľkokapacitných kontajnerov. Kontajnery na zber objemného komunálneho odpadu postupne pristavia v jednotlivých mestských častiach od 4. marca do 21. apríla 2024. Informovala o tom vedúca komunikačného odboru žilinskej radnice Katar
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %