Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
14.10.2019 02:10

Mesto učí deti triediť odpad


Ilustračná snímka, zdroj: Zborovna.sk


Žilinská samospráva sa dlhodobo snaží aplikovať ekologické princípy do všetkých oblastí svojej pôsobnosti. Tento týždeň sa v duchu tejto filozofie zameria na ekovýchovu detí.


Odbor životného prostredia Mestského úradu v Žiline organizuje zážitkový program Zberný dvor pre žiakov 2. – 6. ročníka základných škôl. Cieľom podujatia, ktoré počas dvoch dní navštívi spolu 840 detí, je zaujímavým spôsobom motivovať školákov k zodpovednému nakladaniu s odpadom a ochrane životného prostredia.

Akcia sa bude konať 17. – 18. októbra 2019 v čase od 8.30 hod. do 12.00 hod. vo veľkej sále mestského úradu. Okrem detí zo Žiliny sa to, ako správne triediť odpad a chrániť prírodu, dozvedia aj žiaci z Rajeckej Lesnej, Tepličky nad Váhom či Rosiny. Spestrením podujatia bude spevák a spisovateľ Branislav Jobus, ktorý hudbou uvedie knihu Zberný dvor a odohrá koncert na recyklovaných nástrojoch so svojou skupinou Vrbovskí víťazi.

„Teší ma, že v meste do praxe zavádzame atraktívne novinky, ktoré reagujú na celospoločenské výzvy. Životné prostredie je téma, ktorá spája všetky generácie. Viesť deti ku ekologickej zodpovednosti od ranného veku považujem za nesmierne dôležité,“ uviedol primátor Žiliny Peter Fiabáne.

Každá škola, ktorá sa zúčastní zážitkovej ekovýchovy, dostane do daru niekoľko exemplárov publikácie Zberný dvor. Aktivitu podporila Organizácia zodpovednosti výrobcov NATUR-PACK, ktorá financuje triedený zber na území mesta Žilina.

Autor: Vladimír Miškovčík, hovorca mesta


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2019
Zážitkový program Zberný dvor má motivovať žiakov základných škôl
Motivovať k zodpovednému nakladaniu s odpadom a ochrane životného prostredia je cieľom zážitkového programu Zberný dvor, ktorý pre žiakov druhého až šiesteho ročníka základných škôl pripravil odbor životného prostredia Mestského úradu (MsÚ) v Žiline.
viac
19.12.2020
Balíčky k triedeniu bioodpadu budú v Žiline distribuovať aj v roku 2021
Mesto Žilina bude pokračovať v distribúcii štartovacích balíčkov k triedeniu kuchynského bioodpadu aj v roku 2021. Bezplatne si ich môžu vyzdvihnúť obyvatelia panelákov a bytových domov v meste podľa harmonogramu.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
06.09.2023
Mesto Žilina rozmiestňuje veľkokapacitné kontajnery na nadrozmerný odpad
Žilinská samospráva spustila jesennú etapu rozmiestňovania veľkokapacitných kontajnerov, ktoré do 22. októbra postupne pristavia vo všetkých častiach mesta. TASR o tom informovala vedúca odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou Mestského úradu v Žiline Katarína Gazdíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %