Nedeľa 12.05.2024
Dnes má meniny 
Pankrác
°C
02.10.2023 10:55

Mesto vykonalo počas sezóny 858 zásahov na liahniskách komárov


Snímka zdroj: Bratislavské noviny


Hlavné mesto Bratislava vykonalo počas tohtoročnej sezóny 858 zásahov na liahniskách komárov. Zásahy sa týkali územia s rozlohou viac ako dva milióny štvorcových metrov.


V teréne sa doteraz vykonalo 11.246 monitoringov. Hovorí o miliardách eliminovaných lariev komárov. Informuje o tom na sociálnej sieti. "Najmasívnejšie zásahy helikoptérou, dronmi, z člna a ručnými chrličmi prebehli na zaplavených územiach po vyliatí rieky Morava počas posledného aprílového týždňa, na konci mája, v druhom augustovom týždni a začiatkom septembra," približuje magistrát.         

Cieľom zásahov nie je eliminácia celej populácie komárov, ale minimalizovať ich kalamitné liahnutie. Na území mesta, ale aj na Záhorí sa totiž nachádzajú viaceré miesta, v ktorých pre ich stupeň ochrany nie je možné použiť ani biologický larvicíd BTI, ktorý je pre ostatnú faunu a flóru neškodný. Hlavné mesto zároveň prišlo s BTI vo forme tabliet pre záhradky. BTI sa napríklad používa v Rakúsku od roku 2005.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.04.2019
Vláčik Záhoráčik začína tretiu sezónu
Cykloturistický vlak Záhoráčik aj so špeciálnym cyklovozňom štartuje posledný aprílový víkend už svoju tretiu sezónu. Voziť turistov bude každú sobotu, nedeľu a počas sviatkov až do polovice októbra.
viac
01.06.2019
Bratislava chce byť cyklomestom, privíta svetových expertov
V Bratislave sa v dňoch 3. - 4. júna 2019 uskutoční podujatie Cyklomestá 2019, konferencia o mobilite a kvalite života v mestách a obciach. Ponúkne odpovede na otázky prečo, a najmä ako prostredníctvom udržateľnej mobility zlepšiť život v slovenských mestách.
viac
24.10.2020
Staromestskí dobrovoľní hasiči majú konečne funkčné garáže
Staromestskí dobrovoľní hasiči budú môcť zasahovať počas celého roka. Mestská časť upravila garáže Dobrovoľného hasičského zboru obce Bratislava-Staré Mesto (DHZO) tak, aby ich hasiči mohli využívať aj v zimných mesiacoch.
viac
26.04.2022
Premávku čiastočne vynovenej lanovky na Kamzík obnovia v máji
Čiastočne obnovená sedačková lanovka premávajúca medzi Železnou studničkou a Kamzíkom v bratislavskom Novom Meste by mala byť verejnosti opäť prístupná začiatkom mája. Otvorenie jej letnej sezóny je naplánované na 5. mája. Uviedol to Ján Borčin z miestneho úradu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %