Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
05.11.2021 08:45

Mesto Topoľčany chce obmedziť parkovanie dodávkových áut na sídliskách


Ilustračná snímka: (tasr).


Topoľčianska radnica plánuje obmedziť parkovanie dodávkových áut na sídliskách. Mestský úrad upozornil, že podľa nových pravidiel budú môcť stáť iba vo vymedzených lokalitách.


Podľa radnice sú dodávky odstavené pred bytovými domami jedným z dôvodov, pre ktoré je v obytných zónach nedostatok voľných parkovacích miest. „Pri obhliadke niektorých mestských častí na sídliskách bolo napočítaných takmer 100 takýchto áut. Aj tento problém chceme v rámci regulácie statickej dopravy riešiť,“ skonštatoval magistrát.

Už v najbližších dňoch má byť státie vozidiel dlhších ako 5,3 metra v čase od 17.00 do 7.00 h povolené iba na vyhradených miestach v Topoľčanoch. „Pôjde o parkovisko pri letnom kúpalisku, ulicu M. Rázusa od Kukučínovej ulice smerom k Sladovníckej ulici, parkovisko pred poliklinikou na Bernolákovej ulici a parkovisko vedľa Kauflandu na sídlisku Juh,“ uviedol mestský úrad.

Radnica zdôraznila, že týmto krokom chce dosiahnuť, aby dodávky neobmedzovali parkovanie obyvateľom v obytných zónach. „Samozrejme, obmedzenie sa netýka zastavenia na čas nevyhnutný na naloženie a vyloženie tovaru, nábytku či vykonania servisnej práce,“ informoval magistrát.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.02.2018
Historická zóna mesta nie je určená pre autá
Mestská polícia rieši prípady nepovolených vjazdov a stojace autá v historickom centre Žiliny. Nedávno sa ukončila dopravno-bezpečnostná akcia, v rámci ktorej sa mestskí policajti zamerali na porušovanie zákazu státia automobilov v centre mesta a na vozidlá v pešej zóne bez platného oprávnenia.
viac
19.03.2019
Radnica pripravuje zmenu systému parkovania v meste
Mesto Topoľčany plánuje zmenu systému parkovania na území mesta. Spočívať bude v rozšírení platených parkovacích zón, v úprave času a výšky poplatkov za parkovanie, zavedení parkovacích kariet pre štatutárnych volených zástupcov obcí okresu, pribudne možnosť úhrady parkovného formou sms správy.
viac
28.10.2020
Vďaka regulácii parkovania vzrástol Petržalke počet obyvateľov
V bratislavskej Petržalke vzrástol po 26 rokoch počet obyvateľov s trvalým pobytom. Dôvodom bolo minuloročné spustenie miestnej parkovacej politiky.
viac
08.01.2021
Na ochranu opeľovačov navrhuje MŽP časové obmedzenie plošného práškovania
Envirorezort navrhuje časové obmedzenie plošného práškovania polí. Zmenšiť by sa mohli aj plochy s rovnakým osevom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %