Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
19.03.2019 08:25

Radnica pripravuje zmenu systému parkovania v meste


Ilustračná snímka (tasr)


Mesto Topoľčany plánuje zmenu systému parkovania na území mesta. Spočívať bude v rozšírení platených parkovacích zón, v úprave času a výšky poplatkov za parkovanie, zavedení parkovacích kariet pre štatutárnych volených zástupcov obcí okresu, pribudne možnosť úhrady parkovného formou sms správy.


Parkovací zámer schválili mestskí poslanci na svojom poslednom zasadnutí zastupiteľstva. "Parkovací zámer sme spracovali v súlade so všeobecnou parkovacou politikou v mestách s porovnateľným počtom obyvateľov, štruktúrou a umiestnením inštitúcií v úzkom centre mesta," uviedol administrátor parkovacích systémov František Lekeš z Mestských služieb Topoľčany.       

Platené parkovanie by sa malo rozšíriť na Ulicu 17. novembra, Škultétyho ulicu a Ulicu kpt. Jaroša. V centre mesta na Ul. 17. novembra, v blízkosti polikliniky a súkromných ambulancií, je možné vytvoriť 49 platených parkovacích miest. Na Škultétyho ulici je možné vytvoriť 28 parkovacích miest, na Ul. kpt. Jaroša 12. Výška parkovného sa upraví jednotne na všetky parkoviská s parkovacími automatmi na 40 centov za prvú hodinu parkovania a 50 centov za každú ďalšiu hodinu.       

Parkovné za parkovacie služby budú mať vodiči možnosť uhradiť aj formou SMS správy prostredníctvom príslušného agregátora vo výške 50 centov za prvú hodinu a 65 centov za každú ďalšiu hodinu. Táto forma platenia bude dostupná na všetkých už existujúcich parkoviskách s umiestnenými parkovacími automatmi s výnimkou parkovísk s organizovanou prevádzkou na Nám. Ľ. Štúra a Ul. Československej armády.       

Štatutárni zástupcovia obcí z okresu Topoľčany budú mať možnosť zakúpiť si celoročnú služobnú parkovaciu kartu v hodnote 72 eur na parkoviská s organizovanou prevádzkou. "Mestské služby po konzultácii s primátorkou Topoľčian navrhujú touto formou umožniť štatutárnym zástupcom obcí pružnejšie vybavovanie úradných záležitostí na jednotlivých okresných inštitúciách, ako sú okresný úrad či Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny, Sociálna poisťovňa, v prospech občanov jednotlivých obcí okresu," uviedol Lekeš. Parkovacie karty môžu zakúpiť iba štatutárni zástupcovia obcí okresu Topoľčany po preukázaní svojej totožnosti.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.07.2016
Do nového dopravného značenia chce Trenčín investovať 315 000 eur
V súvislosti so zmenou systému parkovania v Trenčíne vyhlási mesto verejnú súťaž na nové dopravné značenie na vybraných komunikáciách v meste za 315 000 eur.
viac
20.10.2016
Finálne riešenie parkovacej politiky bude výhodné pre Bratislavčanov
V utorok (18. októbra) sa uskutočnilo zasadnutie Komisie dopravy a informačných systémov, na ktorom poslancom mestského zastupiteľstva a členom komisie primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal a experti hlavného mesta a spoločnosti Deloitte predstavili model fungovania parkovacieho systému v Bratislave.
viac
28.10.2020
Vďaka regulácii parkovania vzrástol Petržalke počet obyvateľov
V bratislavskej Petržalke vzrástol po 26 rokoch počet obyvateľov s trvalým pobytom. Dôvodom bolo minuloročné spustenie miestnej parkovacej politiky.
viac
23.06.2021
Ružomberok získal 900 000 eur na skvalitnenie vybavenosti a služieb v meste
Mesto Ružomberok získalo nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako 900 000 eur na skvalitnenie vybavenosti a služieb. Radnica uspela vo výzve o poskytnutie príspevku so zameraním na moderné technológie. Mesto o tom informovalo na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %