Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
25.09.2019 09:05

Mesto pripravuje z výberu parkovného fond na podporu mobility


Ilustračná snímka


Mesto Nitra pripravuje komplexné riešenie parkovania na svojom území. Zmeny plánuje realizovať postupne, v rámci finančných a personálnych kapacít mesta.


„Počas tohtoročnej jesene sa začne s počítaním áut v uliciach. Touto formou zistíme aktuálny počet vozidiel, čo nám umožní zistiť, koľko parkovacích miest ešte v meste chýba. Z tohto údaju vieme odhadnúť celkové náklady na realizáciu tejto investičnej akcie,“ povedal hovorca mesta Tomáš Holúbek.       

Plánovanou novinkou bude napríklad fond na podporu mobility, do ktorého pôjde výber z parkovného. Zmeny sa plánujú aj v centrálnej mestskej zóne. „V centre mesta je naším cieľom dosiahnuť, aby bolo 20 percent kapacít voľných pre ľudí prichádzajúcich do centra za prácou a povinnosťami,“ uviedol primátor Nitry Marek Hattas.        

Počas budúceho roku plánuje radnica pracovať na príprave, analýzach a pasportizácii parkovacích miest. V teréne bude zároveň hľadať ďalšie vhodné miesta pre odstavné parkoviská. „Neviem si predstaviť, že by sme novú parkovaciu politiku spustili všade v prvý deň roku 2020. Mesto, kde regulácia parkovania funguje, je Trenčín. Ale aj im trvalo niekoľko rokov, kým bolo vidieť prvé výsledky. V Nitre to nebude inak. Prvé reálne merateľné výsledky budeme vidieť najskôr v roku 2021,“ skonštatoval primátor.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.10.2016
Finálne riešenie parkovacej politiky bude výhodné pre Bratislavčanov
V utorok (18. októbra) sa uskutočnilo zasadnutie Komisie dopravy a informačných systémov, na ktorom poslancom mestského zastupiteľstva a členom komisie primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal a experti hlavného mesta a spoločnosti Deloitte predstavili model fungovania parkovacieho systému v Bratislave.
viac
14.04.2023
Nové Mesto by mohlo byť rozdelené na štyri parkovacie zóny
Bratislavské Nové Mesto by mohlo byť rozdelené na štyri parkovacie zóny. Vyplýva to zo zonácie mestskej časti, ktorú v apríli schválili miestni poslanci.
viac
21.10.2023
Brehy rieky Nitra v centre mesta obsadili nutrie
V centre Nitry sa premnožili nutrie. Pohybujú sa na brehu rieky Nitra, kde ich napriek zákazu ľudia prikrmujú. Riaditeľ Chránenej krajinnej oblasti Ponitrie Radimír Siklienka upozorňuje, že tento invázny druh zvierat môže narušiť stabilitu vodných tokov.
viac
04.11.2023
Mesto Handlová vstúpi do OOCR Región horná Nitra-Bojnice
Mesto Handlová vstúpi do Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región horná Nitra-Bojnice (OOCR RHNB). Banícke mesto doposiaľ jej členom nebolo, od vstupu si sľubuje rozvoj turizmu v meste i získanie financií na svoje projekty.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %