Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
14.05.2022 03:45

Mesto pripravuje na leto tradičné mestské slávnosti a jarmoky


Ilustračná snímka (tasr)


Nitrianska radnica pripravuje na letné mesiace viaceré mestské slávnosti a jarmoky. Prvým podujatím budú každoročné oslavy Nitra, milá Nitra spojené s viacerými sprievodnými kultúrnymi podujatiami.


Konať sa budú od 3. do 5. júla. "Na pešej zóne sa bude odohrávať popoludňajší kultúrny program, na Svätoplukovom námestí budú koncerty a na hradnom kopci bude pripravený celodenný historický program," informoval mestský úrad.       

Celomestský charakter budú mať aj nitrianske hody a dožinky, ktoré sa budú konať 13. a 14. augusta na Svätoplukovom námestí a pešej zóne. "Podujatie ponúkne jarmok ľudových remesiel, špeciality nitrianskej kuchyne, ale aj degustáciu kvalitných vín. Jeho súčasťou bude aj slávnostný hodovo-dožinkový sprievod, ktorý na námestí odovzdá dožinkový veniec," uviedla radnica.       

Mesto okrem toho počas leta zorganizuje aj dva jarmoky na sídliskách Chrenová a Klokočina. Na parkovisku pred areálom výstaviska Agrokomplex sa budú konať 19. a 20. augusta Chrenovské stánky. Tradičný Kolokočinský jarmok sa bude konať na Hviezdoslavovej triede od 27. do 28. augusta.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.07.2018
Mesto ožije trojdňovými mestskými slávnosťami
Centrum Nitry ožije od stredy (4. 7.) mestskými slávnosťami Nitra, milá Nitra, Pribinovými a Cyrilo-metodskými slávnosťami. Odštartuje ich benefičný koncert Večer ľudí dobrej vôle s Kristínou, Janais, Evou Pavlíkovou či Otokarom Kleinom, ktorý organizuje mesto Nitra s Nadáciou Prameň.
viac
14.06.2019
Kultúrne leto v hlavnom meste ponúkne viac ako 260 podujatí
Bratislava bude najbližšie mesiace zaplnená hudbou, koncertmi, tanečnými a divadelnými vystúpeniami, športovými akciami, tvorivými workshopmi, čítačkami či diskusiami.
viac
02.02.2021
Obyvatelia Nitry sa môžu zapojiť do fašiangovej súťaže Nitránsky pupek
Nitrania sa do polovice februára môžu zapojiť do celomestskej fašiangovej súťaže s názvom Nitránsky pupek. Víťazom sa stane ten, kto pripraví najlepšiu fašiangovú špecialitu.
viac
24.01.2023
Zimné slávnosti Hornonitria ponúknu ľudovú kultúru počas fašiangov i pôstu
Fašiangové i pôstne obdobie v obciach pravnianskej doliny na hornej Nitre bude opäť patriť Zimným slávnostiam Hornonitria.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %