Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
02.02.2021 09:15

Obyvatelia Nitry sa môžu zapojiť do fašiangovej súťaže Nitránsky pupek


Ilustračná snímka.


Nitrania sa do polovice februára môžu zapojiť do celomestskej fašiangovej súťaže s názvom Nitránsky pupek. Víťazom sa stane ten, kto pripraví najlepšiu fašiangovú špecialitu.


Obyvateľov celej Nitry vyzvala do súboja mestská časť Párovské háje. „Súťažiť je možné iba s tradičnými fašiangovými špecialitami, fantázii sa medze nekladú. Za vhodný fašiangový outfit či vtipný slovný recept v nitránčine, teda v nitrianskom nárečí, je možné získať ďalšie body,“ uvádza sa v pravidlách súťaže.

Video, prípadne fotopostup je potrebné zaslať najneskôr 15. februára na mailovú adresu, ktorú zverejnilo mesto na svojej webovej stránke. „Na príprave fašiangovej dobroty sa musia zúčastniť rodinní príslušníci. Viac bodov získajú mladšie vekové kategórie od nula do 17 rokov,“ informovali organizátori súťaže.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.04.2020
Radnica zisťuje názory verejnosti na kultúrny život v meste
Nitrianska radnica spustila dotazníkový prieskum, pomocou ktorého chce zistiť názory verejnosti na úroveň kultúrneho života v meste. Zozbierané údaje majú následne poslúžiť ako podklad pre tvorbu stratégie rozvoja kultúry v meste.
viac
01.02.2021
Fašiangy v meste či na dedine s Kysuckým múzeom v Čadci
Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, si pre svojich priaznivcov pripravilo program v online priestore pod názvom Ej fašiangy, fašiangy.
viac
23.02.2021
Petržalka odštartuje architektonickú súťaž na nové zariadenie pre seniorov
Petržalka starne a pribúda tu čoraz viac seniorov, ktorí sú odkázaní na pomoc mestskej časti. Aj preto už v apríli 2021 chystá mestská časť architektonickú súťaž na nové zariadenie opatrovateľskej služby pre seniorov.
viac
12.07.2021
Výstavba cyklotrasy do Dražoviec by sa mohla začať o niekoľko týždňov
Niekoľko rokov pripravovaná výstavba cyklotrasy, ktorá spojí centrum Nitry s mestskou časťou Dražovce, by sa mohla začať už v priebehu tohto leta. Mesto už pred časom získalo na stavbu dotáciu z Európskej únie v hodnote viac ako 240 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %