Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
23.03.2024 12:55

Mesto Michalovce udelilo jednotlivcom a kolektívom titul Čin roka 2023


Snímka zdroj: P. B.


Mesto Michalovce v rámci piatkového slávnostného programu odovzdalo 13 ocenení Čin roka 2023. Tento titul udeľujú jednotlivcom alebo kolektívom, ktorí v predchádzajúcom roku dosiahli mimoriadny výsledok v rôznych oblastiach života. Návrhy na ich udelenie schválilo mestské zastupiteľstvo.


Ako TASR informovala Marcela Andréová z tlačového referátu, ocenili desať jednotlivcov a tri kolektívy. Návrhy mohli podať poslanci, primátor, mimovládne organizácie, stavovské profesijné organizácie, ale aj samotná verejnosť. Za rok 2023 boli ocenenia udelené v oblasti školstva, pedagogiky, kultúry, športu a humanity.         

Laura Borovičová získala ocenenie za vynikajúce výsledky v akordeónových súťažiach, zatiaľ čo Martin Dorič je ocenený v športe za úspechy v paralukostreľbe a kvalifikáciu na Paralympijské hry. Martin Habura získal uznanie za charitatívny beh, ktorým pomohol ťažko chorým deťom.         

Združenie Integra získalo ocenenie v odbore duševného zdravia za projekt "Šialený? No a!", ktorý sa zameriava na podporu duševného zdravia v školách. "Je založený na otvorenom dialógu študentov s moderátorom a ľuďmi, ktorí majú vlastnú osobnú skúsenosť s duševnou chorobou a liečbou," uviedla Andréová.         

MŠK Iuventa Michalovce ocenili za úspechy v sezóne 2022/2023, vrátane postupu do semifinále Európskeho pohára. V oblasti pedagogiky boli ocenené Erika Kuriľaková za prínos vo vzdelávaní a mimoškolskej činnosti, ako aj Alena Niklasová za vynikajúce výsledky so svojimi žiakmi v rôznych súťažiach. Čin roka v oblasti školstva si odniesla aj Lenka Paľová za dosiahnuté výsledky so svojimi žiakmi v oblasti environmentálnej výchovy. Adam Paľovčík exceloval v hudobných súťažiach a detský spevácky zbor Pro Musica získal významné medzinárodné ocenenia.         

V kultúre bol ocenený Matej Starják za reportáže o Zemplíne a Martin Babinčák za výnimočný prínos v darcovstve krvi. Katarína Varechová získala titul za najlepší scenár v medzinárodnej súťaži pre debutujúcich dramatikov.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.01.2020
Aktívni umelci získajú ocenenia Tvorivý čin roka
Šalianska radnica dnes - v utorok (21. 1.) - v dome kultúry rozdeľuje ocenenia Tvorivý čin roka. Celkovo bude udelených sedem cien jednotlivcom i kolektívom, ktorých navrhli členovia komisie kultúry a cestovného ruchu mestského zastupiteľstva v Šali, ale i verejnosť.
viac
18.08.2023
Zemplínsky jarmok prinesie aj remeslá, kultúru či šport
Súčasťou 52. ročníka Zemplínskeho jarmoku v Michalovciach bude v piatok a v sobotu (19. 8.) okrem približne 100 predajných stánkov aj gastronómia, remeslá, kultúra, šport či zábava pre deti. Z radnice o tom informovala Marcela Andréová.
viac
19.08.2023
Vidiecka žena roka – Líderka roka 2023
Vidiecky parlament na Slovensku s obcou Hrušov a partnermi vyhlasujú 22. ročník súťaže Vidiecka žena roka – „Líderka roka 2023“
viac
13.12.2023
Detský čin roka 2023 pozná víťazov, rozhodli o nich deti z 318 škôl
Ocenenie Detský čin roka pozná tohtoročných víťazov. V 23. ročníku o nich rozhodli deti z 318 slovenských škôl. Kľúčovými témami detských príbehov sú hodnota ľudského života, pomoc v rodine, priateľom i cudzím ľuďom, integrácia zdravých a postihnutých aj ochrana prírody.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %