Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
09.10.2023 10:05

Mesto Michalovce rozšíri skládku odpadu v lokalite Žabany


Snímka zdroj: Odpady-portal


Michalovce rozšíria skládku na nie nebezpečný odpad v lokalite Žabany približne za 1,4 milióna eur z vlastných zdrojov. Potvrdila referentka odboru komunikácie a marketingu mesta Marcela Andréová s tým, že s prácami začnú po vydaní a nadobudnutí právoplatnosti zmeny integrovaného povolenia.


"Kompetentný orgán, ktorý povolenie vydáva, na tento úkon nemá zákonom stanovenú lehotu," spresnila.         

"Účelom stavby Žabany - skládka na nie nebezpečný odpad - rozšírenie, je rozšírenie existujúcej skládky na nie nebezpečný odpad situovanej v lokalite Žabany, v súlade s požiadavkami platnej legislatívy v odpadovom hospodárstve, o III. a IV. etapu," uviedla s tým, že kazety I. a II. etapy sú naplnené a uzavreté. Kazeta vybudovaná v II. etape bola uzavretá a zrekultivovaná v októbri 2021.         

Stavba je rozdelená na viacero stavebných objektov - príprava územia, samotné teleso skládky, spevnené plochy, odvodnenie a odplynenie skládky, monitorovací systém, oplotenie a sadové úpravy. Lehota realizácie je desať mesiacov od odovzdania staveniska.         

Rozšírením skládky má dôjsť k využitiu už vybudovaných zariadení v uvedenej lokalite. "Kratšia zvozová vzdialenosť prispeje k úspore nákladov, nakoľko dnes sa odpad vozí na vzdialenejšie skládky," doplnila Andréová s tým, že sa zároveň prispeje k zníženiu emisií pri preprave odpadu.      

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2018
Mesto Michalovce plánuje rozšíriť skládku, vyčlenilo na to už aj časť financií
Michalovce plánujú rozšíriť skládku nie nebezpečného odpadu, ktorá sa nachádza na severnom okraji mesta v lokalite Žabany. Samospráva už na časť aktivít vyčlenila aj financie, čaká na rozhodnutie envirorezortu.
viac
23.07.2018
Riešenie komunálneho odpadu čakajú búrlivé časy
Akú rolu zohrá postupné medziročné zvyšovanie motivačného poplatku za skládkovanie komunálnych odpadov, ktorého spustenie príde začiatkom budúceho roka?
viac
25.04.2020
Mesto Trnava a cirkev si chcú vymeniť pozemky
Mesto Trnava a Rímskokatolícka cirkev – Trnavská arcidiecéza si chcú vymeniť pozemky. Samospráva tým získa miesto na rozšírenie skládky komunálneho odpadu a cirkev pozemok pod pastoračným centrom na Botanickej ulici.
viac
12.01.2021
Michalovce chcú svoj odpad vyvážať na vlastnú skládku v roku 2022
Zvýšenie poplatkov za zber a likvidáciu komunálneho odpadu (KO) o sedem eur na osobu a rok, ktorú tento rok zaznamenali obyvatelia mesta Michalovce, súvisí s nutnosťou mesta vyvážať svoj odpad na skládku v katastri obce Sirník v okrese Trebišov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %