Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
28.08.2020 09:05

Mesto Malacky má k dispozícii vládnu dotáciu na športovú arénu


Vizualizácia novej športovej arény.


Vládnu dotáciu vo výške 1,5 milióna eur na výstavbu multišportovej arény v Malackách má samospráva na účte. Mesto o tom informuje na svojom webe.


Vedenie Malaciek zároveň v statuse oceňuje krok súčasnej vlády, ktorá potvrdila rozhodnutie predchádzajúcej vlády o pridelení dotácie, rovnako tak vyzdvihuje postoj Bratislavského samosprávneho kraja v čase spochybňovania okolností pridelenia grantu i pripravenosti mesta na projekt.     

„Návrh arény predstavuje športový tréningový komplex, ktorého súčasťou by mala byť okrem hokejovej haly s extraligovými rozmermi klziska aj multifunkčná športová hala pre kolektívne športy, silovo-kondičná príprava, ubytovacie kapacity pre športovcov a potrebné technické zázemie,” pripomenulo mesto. „Aréna bude slúžiť obyvateľom Malaciek i celého okresu, budú ju využívať rekreační športovci i športové kluby na prípravu,” dodalo mesto.      

Samospráva už zabezpečila pozemok na výstavbu, hala bude mať vlastné obslužné parkovisko vrátane odstavného pásu pre autobusy. Celkové investičné náklady na výstavbu odhaduje samospráva na 5,5 milióna eur. Financovanie bude viaczdrojové, okrem vládnej dotácie sa ráta aj s mestskými financiami a investičným úverom. Výslednú cenu realizácie vygeneruje proces verejného obstarávania na dodávateľa.      

Okolnosti pridelenia dotácie, ktorú vláda Petra Pellegriniho (nezaradený) schválila 19. februára v rámci investičného balíka na podporu rekonštrukcie a výstavby športovej infraštruktúry, napadol na začiatku apríla poslanec Národnej rady SR za SaS Peter Cmorej. Za pridelením videl neoprávnenú a politicky motivovanú pomoc vlády pre nepripravený projekt. SaS mala dokonca žiadať kabinet Igora Matoviča o prehodnotenie pridelených dotácií. Primátor Malaciek Juraj Říha v reakcii poukazoval prostredníctvom argumentov na to, že Cmorej vo svojich vyjadreniach klame, či už účelovo alebo z dôvodu neznalosti samotného projektu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.04.2017
V Barci vyrástol moderný športový stánok
Jednou z priorít napĺňania titulu Košice - Európske mesto športu 2016 bolo budovanie moderných športových zariadení. V tejto aktivite Košice úspešne pokračujú aj v tomto roku.
viac
01.12.2017
Ministerstvo školstva rozdelilo na telocvične 5,7 mil. eur
Spolu 61 projektov na dostavbu či rekonštrukciu školských telocviční podporí v tomto roku Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v rámci výzvy zameranej na rozvoj výchovy a vzdelávania žiakov v oblasti telesnej a športovej výchovy.
viac
18.07.2020
Do Malaciek prišla vládna dotácia na športovú arénu
Príprava športovej arény v Malackách má za sebou zásadný krok vpred. Mesto už dostalo dotáciu 1,5 milióna eur od vlády na jej výstavbu.
viac
02.09.2020
Biely Kostol pripravuje po šestnástich rokoch novú kontajnerovú školu
Po šestnástich rokoch sa vráti do Bieleho Kostola pri Trnave základná škola (ZŠ). Bude stáť na inom mieste ako jej predchodkyňa, bude kontajnerová a rozrastať sa bude postupne. Podľa starostky Ivety Paulovej by prvých žiakov mala privítať už o rok, v septembri 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %