Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
23.09.2023 02:10

Mesto Levice vstúpi do Združenia vidieckeho turizmu Hron


Združenie vidieckeho turizmu Hron


Mesto Levice vstúpi do Združenia vidieckeho turizmu (ZVT) Hron. Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom septembrovom rokovaní.


Ako sa uvádza v stanovách združenia, jeho hlavným cieľom je rozvoj vidieckeho turizmu, zamestnanosti a pracovného i prírodného potenciálu členských obcí. Združenie chce pôsobiť aj v oblasti vodáckych športov, cykloturistiky a agroturistiky.         

Dôvodom na vstup do združenia je aj snaha mesta podieľať sa na výstavbe cyklotrasy Levice - Dolná Seč - Horná Seč - Kalná nad Hronom. "Žiadateľom o dotáciu na budovanie interkatastrálnych trás môže byť len združenie obcí, v ktorom sú všetky dotknuté obce zastúpené. Dňa 29. augusta sa uskutočnilo mimoriadne zasadnutie snemu ZVT Hron, ktorý jednomyseľne schválil prijatie mesta Levice za člena," uviedol viceprimátor Matej Haško.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.06.2016
Radnica zakladá s miestnymi firmami Radu riaditeľov regiónu Vráble
Majitelia, konatelia a riaditelia firiem, ktoré pôsobia vo Vrábľoch zakladajú spolu s mestom združenie, v rámci ktorého sa budú stretávať a spolupracovať.
viac
28.09.2019
Mesto Levice sa chce zaradiť medzi samosprávy s konceptom Smart cities
Mesto Levice plánuje vstúpiť do občianskeho združenia Smart Cities klub. Motiváciou je zvýšenie kvality života obyvateľov mesta vďaka konceptu Smart cities, ktorý využíva digitálne a komunikačné technológie na zvýšenie kvality života v mestách.
viac
11.06.2022
Predstavitelia K8 kritizovali vládu, ktorá sa podľa nich chová centralisticky
Predstavitelia krajských miest zo združenia K8 na piatkovom rokovaní v Nitre kritizovali takzvaný protiinflačný balíček. Primátori najväčších slovenských miest sa obávajú, že preň prídu samosprávy o veľkú časť svojich príjmov.
viac
22.03.2024
Mesto pripravuje revitalizáciu Schoellerovho parku
Mesto Levice pripravuje revitalizáciu Schoellerovho parku. Projektový zámer integrovanej územnej investície predloží na Technický sekretariát Rady partnerstva Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK), ktorá ho bude posudzovať na svojom zasadnutí v polovici júna, informoval primátor Levíc Ján Krtík.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %