Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
05.11.2022 11:55

Manuál pre ustanovujúce zasadnutie obecného zastupiteľstva


Ilustračná snímka


Ministerstvo vnútra SR pre obce a mestá pripravilo metodický návod pre zabezpečenie ustanovujúcich zasadnutí v komunálnych voľbách zvolených obecných zastupiteľstiev.


Úlohou ustanovujúceho zasadnutia zastupiteľstva  je okrem iného vytvoriť podmienky na zloženie sľubu novozvoleného starostu a poslancov, zriadiť obecnú radu, komisie či určiť plat starostu.

Metodický návod Ministerstva vnútra SR zo 16. novembra 2018 pre obce na zabezpečenie ustanovujúcich zasadnutí obecných zastupiteľstiev nájdete TU.

Autor: (Zdroj: MV SR, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.12.2017
Ustanovujúce zasadnutie novozvoleného Zastupiteľstva NSK
Ku konštruktívnej spolupráci na rozvoji kraja pre spokojný život jeho obyvateľov vyzval predseda NSK Milan Belica novozvolených krajských poslancov na ustanovujúcom zasadnutí novozvoleného Zastupiteľstva Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK), ktoré sa konalo v pondelok 4. decembra.
viac
19.11.2018
Metodický návod má pomôcť samosprávam s ustanovujúcim zasadnutím
Základné úlohy ustanovujúceho zasadnutia obecného zastupiteľstva a vzory uznesení ponúka obciam Ministerstvo vnútra (MV) SR. Pre obce a mestá pripravilo metodický návod na zabezpečenie prípravy a priebehu ustanovujúceho zasadnutia obecného zastupiteľstva po komunálnych voľbách.
viac
29.11.2018
V Dunajskej Strede sa konalo ustanovujúce zasadnutie mestského zastupiteľstva
Ustanovujúca schôdza mestského zastupiteľstva, na ktorej poslanci rozhodli o obsadení mestskej rady a komisií, sa vo štvrtok konala v Dunajskej Strede.
viac
29.11.2018
V Galante sa konalo ustanovujúce zasadnutie mestského zastupiteľstva
Ustanovujúca schôdza mestského zastupiteľstva, na ktorej poslanci rozhodli o vytvorení komisií, sa v utorok (27. 11.) uskutočnila v Galante.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %