Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
30.04.2019 02:05

Letnú turistickú sezónu v obci otvorí Deň otvorených dverí


Snímka: TIC Nitra


Letnú turistickú sezónu v Topoľčiankach odštartuje v stredu 1. mája tradičný Deň otvorených dverí. Všetkých návštevníkov privítajú vo svojich priestoroch podniky a inštitúcie sídliace v obci.


Národný žrebčín sprístupní počas 19. ročníka otvorenia jazdeckej, turistickej a chovateľskej sezóny jazdiareň a hipologickú expozíciu, doplnenú o výstavu fotografií Jazda kráľov – hrdosť, úcta, tradícia. Program vyvrcholí slávnostným galaprogramom v popoludňajších hodinách.       

Obecné národopisné múzeum predstaví historické predmety zo života vidieckych ľudí z prelomu 19. a 20. storočia. Súčasťou prehliadky bude aj odborný výklad. „Samozrejmosťou budú prehliadky pivníc a archívu zdarma, vynovená pivnica a vonku párty stan,“ informovala Dana Póčiková z Nitrianskej organizácie cestovného ruchu.       

V priestoroch Domu kultúry a služieb sa uskutoční X. ročník Medzinárodnej výstavy fotografií, ktorú pripravili členovia miestneho fotoklubu. Svoje práce bude prezentovať český fotograf prírody Jenda Havránek a členovia topoľčianskeho fotoklubu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.04.2018
Letnú sezónu v žrebčíne otvorí 1. mája deň otvorených dverí
Turistickú, jazdeckú a chovateľskú sezónu v Národnom žrebčíne v Topoľčiankach odštartuje v utorok 1. mája deň otvorených dverí. Návštevníci žrebčína si budú môcť pozrieť hipologickú expozíciu chovu koní, historickú jazdiareň, sledovať verejné tréningy športových koní.
viac
22.11.2019
Zimnú sezónu otvorili spolu s Tatranským ľadovým dómom
Tatranský ľadový dóm, ktorý už tradične patrí k symbolom zimy v regióne, vo štvrtok po siedmy raz otvorili na Hrebienku v Starom Smokovci aj za účasti ministra dopravy a výstavby Árpáda Érseka.
viac
18.06.2021
Letnú turistickú sezónu začínajú na dolnom Zemplíne v nedeľu
Letná turistická sezóna sa na dolnom Zemplíne oficiálne začne v nedeľu 20. júla, kúpaliská v meste Strážske a obci Klokočov otvárajú svoje brány už v piatok.
viac
13.04.2023
Letnú turistickú sezónu na Oravskom hrade otvoria na konci apríla
Letnú turistickú sezónu na Oravskom hrade otvoria v posledný aprílový víkend (29. – 30. 4.) počas Thurzových slávností. Oravské múzeum, ktoré hrad spravuje, o tom informuje na svojom webe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %