Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
17.04.2018 05:45

Letnú sezónu v žrebčíne otvorí 1. mája deň otvorených dverí


Plagát - pozvánka


Turistickú, jazdeckú a chovateľskú sezónu v Národnom žrebčíne v Topoľčiankach odštartuje v utorok 1. mája deň otvorených dverí. Návštevníci žrebčína si budú môcť pozrieť hipologickú expozíciu chovu koní, historickú jazdiareň, sledovať verejné tréningy športových koní.


V popoludňajších hodinách bude pre návštevníkov pripravený slávnostný galaprogram. Súčasťou 18. ročníka otvorenia sezóny bude výstava najlepších ruských umeleckých diel z oblasti chovu koní, informovali organizátori podujatia.       

Letnú turistickú sezónu odštartuje aj obec Topoľčianky. Počas dňa otvorených dverí privítajú vo svojich priestoroch všetkých návštevníkov podniky sídliace v Topoľčiankach. Zámok Topoľčianky pripravil pre návštevníkov každú hodinu vstupy spojené s prehliadkou priestorov zámku. V centre obce bude otvorené obecné národopisné múzeum, ktorého zamestnanci poskytnú návštevníkom odborný výklad.        

V priestoroch KDS Topoľčianky sa uskutoční 9. ročník medzinárodnej výstavy fotografií, ktorú pripravili členovia miestneho fotoklubu. V rovnakých priestoroch bude zároveň pripravená výstava fotografií Moniky Klučiarovej Krojované bábätká. V centre obce nebudú chýbať jarmočné stánky, stánky remeselníkov i občerstvenie.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.04.2019
Letnú turistickú sezónu v obci otvorí Deň otvorených dverí
Letnú turistickú sezónu v Topoľčiankach odštartuje v stredu 1. mája tradičný Deň otvorených dverí. Všetkých návštevníkov privítajú vo svojich priestoroch podniky a inštitúcie sídliace v obci.
viac
19.03.2022
Nový cyklomost medzi Vysokou pri Morave a rakúskou obcou Marchegg je hotový
Dokončujú sa už len drobné stavebné práce. Začalo sa konanie k predčasnému užívaniu. Slávnostné otvorenie je naplánované na 7. mája.
viac
26.05.2022
Letnú sezónu na Liptove otvorili na konskom koči a v historických kostýmoch
Letnú sezónu 2022 na Liptove otvorili v stredu v centre Liptovského Mikuláša na konskom koči a v historických kostýmoch. Predstavili tak nový projekt s názvom Historický kompas, ktorého cieľom je oživenie centra mesta a odkazu minulých čias.
viac
19.10.2023
Športovú jazdeckú sezónu ukončí tradičná Hubertova jazda
Tradičnou Hubertovou jazdou v Národnom žrebčíne Topoľčianky sa Slovenská jazdecká federácia oficiálne rozlúči s tohtoročnou športovou sezónou. Jej ukončenie je naplánované na sobotu 21. októbra, informoval žrebčín.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %