Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
08.11.2023 05:05

Lampiónový sprievod v Ružomberku bude benefičný


Ilustračná snímka Teraz.sk


Súčasťou tohtoročného lampiónového sprievodu v Ružomberku bude aj benefícia. Pre rodiny v núdzi budú zbierať plienky, potraviny, drogériu či hygienické potreby.


Podujatie sa uskutoční v piatok (10. 11.) od 16.30 h v Parku Štefana N. Hýroša. Informoval o tom hovorca Ružomberka Vladimír Miškovčík.  "Svätého Martina budeme mať v Hýrošovom parku zosobneného v jazdcovi na bielom koni, ktorý pôjde na čele sprievodu. Deti sa budú môcť s koníkom odfotiť či mu dať maškrtu," priblížil Miškovčík.         

Vystúpia tiež študenti dramatického krúžku zo Strednej zdravotníckej školy Márie Terézie Schererovej s inscenáciou na základe legendy o svätom Martinovi.         

Všetky dary do zbierky bude možné odovzdať priamo na mieste v deň konania akcie alebo na ružomberskej radnici do 10. novembra v čase úradných hodín na podateľni. Zbierku zastrešuje Nevedko - Materské centrum Ružomberok a terénni sociálni pracovníci mesta.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.01.2017
Chcete darovať potraviny?
Už po druhý raz sa Petržalka zapojila do potravinovej zbierky pre sociálne odkázaných, ktorú organizuje spoločnosť UBER.
viac
19.01.2017
Počas akcie Daruj jedlo vyzbierali potraviny, oblečenie i paplóny
Petržalka sa v týchto dňoch intenzívne stará o tých obyvateľov, ktorí zimou a mrazom trpia najviac. O ľudí bez domova a o tých, ktorí sa ocitli v nepriaznivej sociálnej situácii.
viac
05.11.2018
Ružomberské ulice rozžiari lampiónový sprievod, súčasťou podujatia bude zbierka
Milovníci svetiel, lampiónov a lampášov sa na konci pracovného týždňa stretnú v ružomberskom Parku Štefana N. Hýroša, aby v rámci tradičného sprievodu svätého Martina rozžiarili ulice mesta. Súčasťou podujatia bude benefičná aktivita - potravinová zbierka s názvom Pomôžme.
viac
07.10.2019
Lampiónový sprievod sv. Martina bude mať charitatívny rozmer
Tradičný lampiónový sprievod svätého Martina v novembri deviatykrát zaplní ružomberské ulice. Tento rok bude jeho súčasťou aj benefičná aktivita Pomôžme s pocitom domova, zameraná na zber posteľnej bielizne či drogérie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %