Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
13.03.2018 11:50

Komárňanskí zdravotníci pripravujú sobotňajší odber krvi


Ilustračná snímka


Hematologicko-transfúzne oddelenie Všeobecnej nemocnice Komárno, prevádzkovanej neziskovou organizáciou FORLIFE a manažérsky riadenej skupinou AGEL, pozýva verejnosť na sobotňajšie darovanie krvi v priestoroch nemocničného oddelenia od 7:30 hod. do 11:00 hod.


Mimoriadny odber krvi je naplánovaný na 17. marca 2018. Tým, ktorí sa rozhodnú podeliť o životne nevyhnutnú tekutinu, patrí sobota. Darovanie krvi je v súčasnosti najjednoduchší spôsob, ako si môžete skontrolovať zdravotný stav a urobiť dobrý skutok. Každý, kto príde, získa kompletné vyšetrenie krvi, ktoré je veľmi podobné ročnej preventívnej prehliadke. Ak pri ňom lekári zistia, že má človek nejaký zdravotný problém, hneď to s ním komunikujú.

 „Radi privítame všetkých, ktorým záleží na pomoci iným. Náhradu krvi sa doteraz nepodarilo vyrobiť a tak unikátnym zdrojom ostáva človek. Za posledných 5 rokov evidujeme stúpajúci počet darcov na našom oddelení. Pripisujeme to osvete, zvýšenému počtu mobilných výjazdov a upraveniu odberových hodín. K dobrovoľnému darcovstvu chceme priviesť ľudí aj na sobotňajšej akcii,“ uviedla primárka hematologicko-transfúzneho oddelenia MUDr. Enikő Radi.

 Darcom krvi sa môže stať každý zdravý človek vo veku od 18 do 65 rokov vážiaci viac ako 50 kg. Deň pred odberom by mal darca veľa piť, nejesť mastné jedlá, nepiť alkohol a ráno by si mal dať ľahké raňajky. Vhodnosť darcu posúdi lekár priamo na mieste.

Autor: Mgr. Alžbeta Sivá, tlačová hovorkyňa AGEL SK, a.s.


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2019
Komárňanská nemocnica pozýva darcov do divadla
Nemocnica Komárno, člen skupiny AGEL, v spolupráci s partnermi pozýva 11. júna všetkých dobrovoľníkov na mobilný odber krvi v priestoroch Jókaiho divadla v Komárne od 8:00 do 11:00 hodiny.
viac
24.03.2021
Nemocnica AGEL Komárno vyzýva darcov krvi na pomoc
Nemocnica AGEL Komárno avizuje nedostatok zásob krvi všetkých krvných skupín. Vyzýva preto všetkých darcov, ktorí môžu, aby prišli darovať najvzácnejšiu tekutinu. Chýbajú hlavne krvné skupiny 0 a A.
viac
17.08.2021
Komárňanská nemocnica potrebuje najvzácnejšiu tekutinu
Krv je v zdravotníctve nenahraditeľnou tekutinou a inak tomu nie je ani v Nemocnici AGEL Komárno. Najmä v lete pociťujú pokles darcov, čo môže byť spôsobené dovolenkovým obdobím a sprísnenými pravidlami darcovstva, ktoré priniesla epidémia.
viac
06.08.2022
Komárňanská nemocnica ponúka novinku – maderoterapiu
Nemocnica AGEL Komárno pripravila pre svojich pacientov novinku. V ambulancii fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie rozšírili poskytované služby a od augusta ambulancia ponúka maderoterapiu. Je to druh masáže - terapia drevom, ktorá má vyše storočnú tradíciu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %