Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
30.06.2023 04:15

Každý pracovný deň počas prázdnin budú bezplatné prehliadky Trnavy


Trnava. Snímka zdroj: (tasr).


Počas letných prázdnin sa bude každý pracovný deň v Trnave pre návštevníkov i domácich konať bezplatná turistická prehliadka mesta.


Záujemcom stačí prísť o 10.30 h pred mestskú vežu, aby si so sprievodcom za 60 minút pozreli pamiatky malého Ríma. Informoval o tom riaditeľ Oblastnej organizácie (OOCR) Trnava Tourism Alexander Prostinák.

Letné prehliadky Trnavy sa začnú v pondelok 3. júla. "Dávame možnosť spoznať Trnavu, jej históriu a pozrieť si najvýznamnejšie a najkrajšie pamätihodnosti. Vďaka rozprávaniu turistických sprievodcov môžu objavovať kostoly alebo stredovekú architektúru," pozýva Prostinák.

OOCR pripravila dva tematické okruhy. "V pondelky, stredy a piatky si na svoje prídu záujemcovia o sakrálne pamiatky Trnavy, ktorými sa mesto hrdí. Sprievodca návštevníkov prevedie Bazilikou sv. Mikuláša, nachádzajúcou sa na najstaršom obývanom mieste v Trnave, a Katedrálou sv. Jána Krstiteľa s najväčším ranobarokovým oltárom v strednej Európe," doplnil sprievodca cestovného ruchu v Trnave Slavomír Dzvoník. V utorky a štvrtky okruh vedie po stredovekej architektúre mesta, kde účastníci uvidia hradby, bašty i stredovekú radnicu. "Dozvedia sa príbehy najdôležitejšej mestskej stavby, tehlových hradieb z 13. storočia a navštívia západné krídlo radnice so stredovekou pivnicou a žalárom," dodal Dzvoník. Oba okruhy sú vhodné aj pre anglicky hovoriacich turistov.

Pre stúpajúci dopyt po sprevádzaniach poskytuje Trnava Tourism aj individuálne prehliadky Trnavy pre väčšie i menšie skupiny. Tie je potrebné rezervovať v Turistickom informačnom centre alebo cez stránku Región Trnava.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.05.2021
Vyskúšajte individuálne prehliadky Trnavy a okúste život richtárov a katov
Turistický ruch v meste Trnava pomaly ožíva. Krajské mesto svojim návštevníkom ponúka možnosť absolvovať tematické individuálne prehliadky, samozrejme, za dodržania platných nariadení. Návštevníci sa počas prehliadok dostanú do stredoveku, okúsia život richtárov alebo katov.
viac
19.05.2023
Letisko bude hostiť v sobotu druhú Classic Car show
Okolo 300 oldtimerov očakávajú v sobotu (20. 5.) organizátori druhého ročníka Classic Car show. Pozvanie na trnavské letisko prijali viaceré kluby obdivovateľov klasických a amerických vozidiel. Informoval o tom spoluorganizátor podujatia Robert Lisý z trnavského združenia Garage42.
viac
19.05.2023
Detva tento rok svoje letné kúpalisko neotvorí, areál je zničený
Mesto Detva tento rok svoje letné kúpalisko neotvorí. Dôvodom je jeho súčasný stav, ktorý nie je spôsobilý na prevádzku. Potvrdil to hovorca samosprávy Milan Suja.
viac
28.08.2023
Podujatie Senické senobranie uzavrie kultúrne leto v meste
Letné podujatie Senické senobranie, ktoré uzavrie Senické kultúrne leto, sa uskutoční v sobotu 2. septembra. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %