Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
19.05.2023 01:30

Letisko bude hostiť v sobotu druhú Classic Car show


Ilustračná snímka.


Okolo 300 oldtimerov očakávajú v sobotu (20. 5.) organizátori druhého ročníka Classic Car show. Pozvanie na trnavské letisko prijali viaceré kluby obdivovateľov klasických a amerických vozidiel. Informoval o tom spoluorganizátor podujatia Robert Lisý z trnavského združenia Garage42.


"Hlavným dôvodom, prečo sme sa podujali pripraviť akciu, je zvýšenie povedomia verejnosti o historicko-technickom dedičstve," uviedol. Diváci si budú môcť pozrieť americké, japonské, české i ďalšie značky áut, okrem osobných aj trucky či klasický žltý školský autobus. Oldtimerom sa stáva vozidlo, ktoré má viac ako 30 rokov, niektoré podľa Lisého jazdia aj v bežnej premávke, odlíšiteľné sú oranžovým evidenčným číslom. Jeden zrenovovaný kabriolet si bude môcť odviezť aj víťaz tomboly, ktorú organizátori do programu zaradili.

Návštevníci si budú môcť pozrieť aj súťaž v meraní hluku automobilov, publiku svoje jazdecké umenie predvedie malý nádejný motorkár. "Do dynamických ukážok sme zaradili demoličnú jazdu áut s veľkými kolesami - monster truck show, tiež motokros jazdu a jazdu na americkom kabriolete a zaujme iste aj šrot-art umenie, kde vznikajú umelecké výrobky z kovových dielcov, nájdených v šrote," pozval Lisý. Lákať divákov budú tiež okruhové špeciály NASCAR autá, ktoré sú ekvivalentom formuly 1. Program doplnia koncertné vystúpenia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.12.2022
Rozpočet mesta Trnava na rok 2023 je navrhnutý ako prebytkový
Vyplýva to z návrhu, ktoré radnica zverejnila pred decembrovým rokovaním mestského zastupiteľstva, ktoré sa ním bude zaoberať.
viac
20.12.2022
Trnava chce z úveru financovať projekt Námestia SNP i lávky v Kamennom mlyne
Z päťmiliónového úveru, ktorý odklepli trnavskej radnici poslanci mestského zastupiteľstva na decembrovej schôdzi, má samospráva v pláne financovanie viacerých projektov. Až na dva z celkových siedmich očakáva mesto Trnava okrem bankových zdrojov aj nenávratný finančný príspevok.
viac
13.02.2023
V regióne Trnavy sa chystajú na fašiangy
Podujatie Trnafské fašangi sa tento rok uskutoční v sobotu (18. 2.) na pešej zóne v Trnave, program sa začne doobeda o 10.00 h živou cimbalovou hudbou a chýbať nebudú ani tradičné zabíjačkové dobroty od majstra mäsiara a vyprážané šišky. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.
viac
26.04.2023
Stavanie májov v okolí Trnavy budú sprevádzať ľudové zábavy a folkloristi
Tradičné stavanie májov pripravujú na nadchádzajúci víkend vo viacerých obciach trnavského regiónu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %