Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
28.08.2023 03:20

Podujatie Senické senobranie uzavrie kultúrne leto v meste


Banner.


Letné podujatie Senické senobranie, ktoré uzavrie Senické kultúrne leto, sa uskutoční v sobotu 2. septembra. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.


Kultúrny program pokrýva prakticky celý víkendový deň. "Pódium na Sadovej ulici bude doobeda patriť folklóru, keď sa predstaví Myjavská cimbalovka a po nej folklórny súbor Stavbár. Deti sa môžu v rovnakom čase zabaviť počas bublinkovej show v priľahlom parku," uviedla Moravcová.

Popoludní od 14.00 h program pokračuje pásmom ľudových tancov, divadlom, hudbou a spevom. "V rámci sprievodného programu bude pre detských návštevníkov pripravená detská 'farmzóna'. Bude pripravené veľké bludisko z balíkov slamy a k tomu hry, súťaže a kvízy pre deti s tematikou poľnohospodárstva a prírody," informovala hovorkyňa mesta.

Súčasťou podujatia je tradičný jarmok. "Medovnikári, šperkári, rezbári, mydlári, cukrovinkári, ale aj mnohí ďalší ľudoví remeselníci zaplnia stánkami Sadovú ulicu. Hlavnou hviezdou bude speváčka Zuzana Smatanová, ktorá zavŕši celodenné podujatie koncertom o 20.00 h," doplnila Moravcová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.03.2023
Kultúrnym programom chce mesto folklórne slávnosti začať o deň skôr
Letné Folklórne slávnosti pod Poľanou v Detve trvajú počas troch dní, neoficiálnym kultúrnym programom ich však mesto plánuje začať o deň skôr. Informoval o tom primátor mesta Detva Branislav Baran.
viac
28.06.2023
Kultúrne leto v meste odštartuje koncert kapely No name
Popradské kultúrne leto (PKL) odštartuje v piatok 30. júna o 19. hodine koncertom kapely No name.
viac
06.07.2023
Začínajú sa 56. folklórne slávnosti pod Poľanou v Detve
Sprievodnými podujatiami i scénickým programom na amfiteátri sa vo štvrtok začínajú 56. folklórne slávnosti pod Poľanou v Detve.
viac
12.07.2023
Modernizované kúpele lákajú návštevníkov programom kultúrneho leta
V Kúpeľoch Sliač sa rozbehla nielen ich priebežná modernizácia, ale ruka v ruke s ňou aj ponuka podujatí, ktoré by mali do areálu prilákať čoraz viac návštevníkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %