Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
14.03.2017 02:34

Karpatská nadácia rozdelila z Nadačného fondu Getrag takmer 40 000 eur


Logo nadácie.


Druhý ročník grantových programov Getrag pre ľudí a Getrag pre región, ktorý administruje košická Karpatská nadácia (KN) a je financovaný z asignácie dane z príjmu spoločnosti Getrag Ford Transmissions (GFT) Slovakia, prerozdelil 36 600 eur.


Podporil spolu 14 nápadov, ako vylepšiť a skvalitniť život v regióne východného Slovenska. Informovala o tom PR manažérka KN Barbara Kollárová.      

Program Getrag pre ľudí tento rok podporí tri obce a dve občianske združenia. Getrag pre región prinesie deviatim organizáciám a obciam príležitosť naplniť ich potreby a kreatívne nápady v oblasti športového vyžitia a pohybu, rozvoja tvorivosti, aktívneho trávenia voľného času v prírode a jej dôkladného spoznávania, ale aj neformálneho vzdelávania a mobilizácie mladých ľudí a odchovancov detských domovov z prešovského Domova na pol ceste.      

"Sme radi, že podpora regiónu a zamestnanecké programy sa stávajú štandardom zodpovedne podnikajúcich firiem na východnom Slovensku. Žijeme tu a je ešte veľa miestnych problémov, ktoré nás tlačia. Spoločným úsilím však vieme hľadať a nachádzať cesty ich riešenia," hovorí riaditeľka Karpatskej nadácie Laura Dittel.       

"Veľmi radi vidíme iniciatívy, pri ktorých angažovaní ľudia - snáď ich môžeme nazvať aj nadšencami - vytvárajú hodnoty, ktoré slúžia iným. Vďaka nim, ich nápadom a aktivite sa rozvíja komunita, spoločnosť aj jednotlivci. Vybrať spomedzi množstva kvalitných projektov robilo úlohu hodnotiteľov projektov neľahkou, veríme, že sme uprednostnili tie najprínosnejšie. Ďakujeme za to, že o necelý rok uvidíme výstupy zrealizovaných myšlienok, ktoré budú slúžiť komunitám, ľuďom," doplnil manažér ľudských zdrojov GFT Peter Štefanko.      

Nadačný fond v dvoch doterajších ročníkoch rozdelil spolu 86 600 eur a podporil 29 projektových zámerov neziskových organizácií, miest a obcí v Prešovskom a Košickom kraji.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.01.2017
OTS: Je to vo vašich rukách!
Výzva pre neziskové organizácie, aby sa opäť prihlásili do programu na podporu miestnych komunít „Vy rozhodujete, my pomáhame“.
viac
13.04.2017
V roku 2017 ožije ďalších 23 zelených oáz po celom Slovensku
Revitalizácia parku, obnova náučného chodníka, vytvorenie komunitnej záhrady a ďalšie ekologické projekty sa zrealizujú vďaka grantovému programu Zelené oázy. V 11. ročníku, ktorý vyhlásila Nadácia Ekopolis a spoločnosť SLOVNAFT, a. s., získalo podporu 23 projektov v celkovej výške 56 000 eur.
viac
15.06.2017
Ľudia sa opäť spojili pre dobrú vec
Nadácia Orange už trinástykrát finančne pomôže aktivitám tých, ktorí chcú pre svet okolo nás spraviť niečo prospešné.
viac
13.11.2017
Nadačný fond Karpatskej nadácie podporí verejnoprospešné projekty
Neziskové organizácie aj aktívne neformálne skupiny z východného Slovenska môžu na svoje verejne prospešné rozvojové projekty získať celkovú sumu 15 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %