Pondelok 13.05.2024
Dnes má meniny 
Servác
°C
29.09.2023 03:00

Hradný kopec ponúkne po revitalizácii nové výhľady na mesto


Nitra - hradný kopec. Snímka TASR


Mesto Nitra finišuje s revitalizáciou hradného kopca. Podľa radnice má byť projekt za viac ako 820.000 eur ukončený v priebehu niekoľkých týždňov.


V súčasnosti je už väčšina priestoru pod Nitrianskym hradom vyčistená, odstránené sú aj invázne a suché dreviny. "V polovici októbra začneme s novou výsadbou. Hotové je aj osvetlenie, ktoré bude tvoriť 19 nových lámp. V rámci terénnych prác vysúťažená firma spevnila svah, osadili kokosovú rohož a na svah umiestnili hate. Cieľom je zabrániť erózii pôdy," informoval mestský úrad.         

Momentálne už stavebná firma pracuje na nových chodníkoch a rekonštruuje schodiská. "Pribudnú aj nové vyhliadkové plošiny s výhľadmi na mesto. Zároveň sprístupnime hradný kopec aj z bočnej strany, kde pribudne rovnaký turniket, ako je pri vstupe z parku," doplnila radnica.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.08.2017
Cyklisti sa opäť vydajú na spoločnú jazdu mestom
Cyklisti v Nitre sa opäť vydajú do ulíc mesta, aby upozornili na svoju prítomnosť na cestách. Milovníci bicyklovania vyrazia na spoločnú jazdu 25. augusta večer zo Svätoplukovho námestia.
viac
02.05.2018
Mesto získalo 800-tis.eur na revitalizáciu frekventovaného vnútrobloku
Mestu Zvolen sa podarilo získať financie na projekt veľkej rekonštrukcie tzv. vnútrobloku, časti mesta medzi ulicami Hrnčiarska, J. Kozáčeka a Bystrický rad.
viac
16.05.2018
V rámci programu Mením moje mesto získa grant 12 projektov
Mesto Nitra v spolupráci s Nitrianskou komunitnou nadáciou podporí sumou 50.000 eur projekty, ktoré do programu Mením moje mesto prihlásili jednotlivci i rôzne inštitúcie. O prihlásených zámeroch hlasovala verejnosť. Tie, ktoré dostali najviac hlasov, získali aj finančnú dotáciu.
viac
10.05.2023
Mesto začalo s revitalizáciou hradného kopca
Mesto Nitra začalo koncom minulého mesiaca s revitalizáciou hradného kopca. Vysúťažená firma v prvej fáze prác vyčistila zelený porast a odstránila invázne, suché a polámané dreviny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %