Streda 17.04.2024
Dnes má meniny 
Rudolf, Rudolfa
°C
16.05.2018 11:47

V rámci programu Mením moje mesto získa grant 12 projektov


Mením moje mesto - plagát


Mesto Nitra v spolupráci s Nitrianskou komunitnou nadáciou podporí sumou 50.000 eur projekty, ktoré do programu Mením moje mesto prihlásili jednotlivci i rôzne inštitúcie. O prihlásených zámeroch hlasovala verejnosť. Tie, ktoré dostali najviac hlasov, získali aj finančnú dotáciu.


Celkovo bol pridelený grant 12 projektom. V kategórii IT riešenia získal sumu 4300 eur nápad Petra Ernesta s názvom iNitra. Ide o aplikáciu, ktorá zjednoduší obyvateľom i návštevníkom Nitry orientáciu v ponuke kultúrnych a športových zariadení v Nitre. V rovnakej kategórii dostal grant 5000 eur Tomáš Belovič. Jeho webová aplikácia Zelené mesto umožní obyvateľom Nitry navrhovať miesta, na ktoré by sa mali vysadiť nové stromy.       

V kategórii Verejné priestory vybrala verejnosť v hlasovaní desať projektov. Je medzi nimi ukážková prírodná záhrada, ktorá za 4129 eur vznikne v areáli Základnej školy kniežaťa Pribinu. Projekt Ruky pre Chrenovú získal 2700 eur, ktoré budú využité na záchranu a obnovu sochárskych diel umelca Tibora Bártfaya. Suma 5000 eur pôjde na Zábavné lavičky, ktoré budú osadené v parku, na nábreží rieky Nitra a na vybraných uliciach v meste.       

Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU)  v Nitre získala 4063 eur na zatraktívnenie botanickej záhrady a jej využitie na rekreačné aktivity. Projekt s názvom Ostrovy života dostal grant 2472,50 eura. Zameraný je na podporu mestskej biodiverzity. Vybudovanie priestoru pre oddych pod nitrianskou Kalváriou je zámerom projektu Detský park, ktorý získal grant vo výške 5000 eur.       

Katedra záhradnej architektúry SPU v Nitre získala grant 5000 eur na renováciu fontány pred budovou súdu. Suma 4070 eur bola zasa pridelená na zriadenie komunitného kompostoviska na Výstavnej ulici.       

Projekt Chill out zone je projektom Katedry zeleninárstva SPU v Nitre. Na vybudovanie outdoorového zázemia pre študentov univerzity i verejnosť dostal grant 4972 eur. Sumu 3293,50 eura získal projekt Zoberme školu na vzduch. Jeho cieľom je vytvorenie kreatívneho priestoru v exteriéri pri hlavnej budove Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.04.2019
Verejnosť už môže hlasovať za projekty z participatívneho rozpočtu
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) už oficiálne spustila verejné hlasovanie, prostredníctvom ktorého môžu Nitrania podporiť projekty, ktoré by mali získať grant z programu Mením moje mesto.
viac
18.04.2020
Verejné hlasovanie určilo projekty podporené z participatívneho rozpočtu
Projekty, ktoré podporia z nitrianskeho grantového programu Mením Moje Mesto, sú už známe. Ľudia vo verejnom hlasovaní vyberali z 29 verejnoprospešných zámerov. Finančnú podporu získa desať projektov, ktoré dostali najviac hlasov.
viac
04.05.2020
Koronavírus ovplyvňuje aj čerpanie grantov na verejnoprospešné projekty
Grantový program Mením Moje Mesto financovaný z participatívneho rozpočtu mesta Nitra už pozná víťazné projekty. Rozhodla o nich verejnosť hlasovaním od 16. marca do 15. apríla.
viac
21.09.2022
NKN podporí inovatívne projekty v základných školách
Základné školy (ZŠ) v Nitre sa môžu do 14. októbra uchádzať o dotácie z Nitrianskej komunitnej nadácie (NKN).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %