Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
28.10.2023 03:10

Horehronské múzeum pripravilo zážitkové podujatia pre prázdninujúce deti


Horehronské múzeum Brezno, ilustračná snímka, zdroj: muzeum.sk


Horehronské múzeum v Brezne pripravilo pre rodiny s deťmi prázdninové zážitkové podujatia. Jedno sa uskutoční v nedeľu (29. 10.) o 15.00 h v mestskej veži, druhé v utorok (31. 10.) o 11.00 h v múzeu pod názvom Zmrazenie momentu.


Jeho súčasťou je aj tvorivá dielňa. TASR o tom v piatok informovala Martina Ťažká z Horehronského múzea.         

"Na podujatí vo veži sa návštevníci počas komentovanej prehliadky na najvyššom podlaží, kde kedysi býval zvonár, oboznámia s vežovými stavbami v meste a okolí cez štyri okná na štyri svetové strany. Vizuálnym porovnávaním jednotlivých breznianskych monumentov sa dozvedia o ich funkcii a význame pre mesto v minulosti a dnes. Obohatením bude tvorivý pracovný list, pomocou ktorého si upevnia poznatky a zároveň budú mať možnosť prejaviť svoju tvorivosť a predstavivosť," uviedla Ťažká.         

Múzeum počas jesenných prázdnin deťom priblíži aj históriu fotografie, spoznajú jej čierno-biely svet, ale i tajomstvo farebnej podoby fotografie. Zistia viac o predchodcovi dnešných fotoaparátov.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.08.2021
Máme tip ako vzdelávať deti počas prázdnin zážitkovou formou
Spojiť rodinný výlet so vzdelávaním a zábavou detí nie je vždy jednoduché. V obci Kynceľová pri Banskej Bystrici vás o tom presvedčí Slovenské múzeum máp.
viac
05.10.2021
Priestory Horehronského múzea budú patriť tajuplným bytostiam
Tajuplné bytosti alebo Kto po nociach chodí je názov nového zážitkového podujatia, ktoré bude v priestoroch Horehronského múzea v Brezne verejnosti prístupné od 30. októbra do 4. decembra.
viac
17.10.2023
Horehronské múzeum v Brezne otvára podujatie na tému tajuplných bytostí
Horehronské múzeum v Brezne otvára zimný cyklus podujatia, ktoré spája zážitok a odborný výklad na tému tajuplných bytostí. Expozíciu tvoria postavy v životnej veľkosti.
viac
19.03.2024
Sviatky jari v Horehronskom múzeu naladia ľudí na veľkonočnú atmosféru
V predveľkonočnom období organizuje Horehronské múzeum spolu s miestnym odborom Živeny v Brezne tradičnú predajnú výstavu, prezentujúcu výrobky spojené s Veľkou nocou. Podujatie Sviatky jari sa začína 19. marca a potrvá do 27. marca.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %