Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
15.03.2019 12:35

Ekotopfilm-Envirofilm prenesie divákov do divokej prírody


Ilustračný výrez plagátu


Do divokej prírody, ale i priamo do centra nelegálneho obchodu, prenesie divákov prostredníctvom filmového plátna medzinárodný filmový festival Ekotopfilm – Envirofilm.


Festival sa uskutoční v dňoch 19. a 20. marca v Mlyny Cinemas v Nitre. Jeho súčasťou sú aj sprievodné diskusie a Junior festival pre žiakov základných a stredných škôl.

Cieľom festivalu je inšpiratívnym spôsobom meniť správanie spoločnosti vo vzťahu k životnému prostrediu a vytvárať priestor na otvorenú diskusiu o otázkach trvalo udržateľného rozvoja. "Obdobie, v ktorom žijeme, je výrazne ovplyvnené ľudskou činnosťou. Vidíme to v našich festivalových filmoch každý rok. Tento rok premietame niekoľko filmov, ktoré dokazujú, že naša planéta je už odlišná, ako sme ju poznali. Ľudia často myslia iba na svoj komfort a neplánujú zmeniť svoj životný štýl. My sa usilujeme verejnosť inšpirovať k zmene," uviedol generálny riaditeľ festivalu Peter Lím.       

Filmový program poskytne divákom pohľad nielen na problémy, ktoré sužujú naše životné prostredie, ale aj ich riešenia a úspešné príbehy záchrany. Predstaví tajomstvá každodenného života kamčatských medveďov, ponúkne cyklovýlet po Nórsku, odhalí čierny trh so slonovinou. Návštevníci si budú môcť pozrieť najinovatívnejšie dizajnové riešenia alebo nájsť alternatívy jednorazových plastov.       

V rámci diskusie „Bude teplejšie - Prečo je to problém?“ bude Martin Hojsík, vyštudovaný genetik, ktorý sa viac ako 25 rokov venuje ochrane prírody a zvierat, diskutovať spolu so štátnym tajomníkom Ministerstva životného prostredia SR Norbertom Kurillom a viceprimátorom mesta Nitra Danielom Balkom o klimatickej zmene a jej dosahu na Slovensku. Diskusia „Z 23 % na 50 % - Od triedenia k recyklovaniu“ bude zameraná na stav zhodnocovania vzniknutého odpadu v meste Nitra.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.02.2019
Festival Ekotopfilm ponúkne filmy, diskusiu aj program pre deti
Medzinárodný filmový festival Ekotopfilm – Envirofilm zavíta v utorok 26. februára do žiarskeho kina Hron. Vstup na festival je voľný.
viac
29.07.2019
Nitra si pripomenie udelenie výsad slobodného kráľovského mesta
Mesto Nitra si pripomenie udelenie výsad slobodného kráľovského mesta historickým festivalom Kráľovská Nitra. Počas víkendu 31. augusta a 1. septembra sa Mestský park na Sihoti premení na veľké stredoveké predmestie s dobovými remeselníkmi, ukážkami stredovekej kuchyne, ale aj skutočnými rytiermi.
viac
12.11.2019
Festival Vysoké hory Nitra ponúkne horské filmy i sprievodný program
Prehliadku horských filmov, výstavu fotografií i detský environmentálny program ponúkne v sobotu 16. novembra festival Vysoké hory Nitra. V poradí 14. ročník podujatia sa bude už tradične konať vo veľkej zasadačke nitrianskeho mestského úradu.
viac
16.06.2022
Pribinova Nitrawa ukáže, ako sa žilo v minulosti
Po ročnej prestávke vynútenej pandémiou sa do Nitry opäť vráti historický festival Pribinova Nitrawa. Bude súčasťou mestských slávností Nitra, milá Nitra, ktoré sa budú konať od 3. do 5. júla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %