Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
15.09.2018 04:55

Dunajská Streda investuje do Cultacrossu spolu s Győrom


Centrum mesta Győr.


Samospráva mesta Dunajskej Stredy investuje takmer 500.000 eur do spoločného rozvoja turistiky v Dunajskej Strede a Győri v rámci cezhraničného projektu Európskeho zoskupenia územnej spolupráce Arrabona a jeho programu s názvom Cultacross. Momentálne sa realizuje verejné obstarávanie.


Prvotným cieľom programu je využívanie hodnôt kultúrneho dedičstva miest Győr a Dunajská Streda rozvíjaním infraštrukturálneho pozadia spoločenských podujatí a festivalov. Okrem toho ide aj o zvyšovanie počtu návštevníkov kultúrnych centier Medziostrovia a Žitného ostrova.      

"Z našej strany chceme v areáli termálneho kúpaliska z jazera spraviť miesto na kúpanie. Győr sa chystá na rozvoj vo svojom meste, takže tieto aktivity sme dávali dokopy. Teraz prebieha verejné obstarávanie a budúci rok by sme mali finišovať,“ uviedol primátor Dunajskej Stredy Zoltán Hájos.      

Program je teda obojstranne významný pre obe mestá. V Dunajskej Strede realizujú infraštrukturálnu investíciu, v Győri zas ide o nákup techniky pre zlepšenie kvality podujatí a služieb. Ide aj o vytvorenie možností pre vzájomné vystúpenia kultúrnych súborov, nakoľko Dunajskú Stredu a Győr spája spoločná kultúra.      

Program Cultacross je akýmsi vyvrcholením niekoľkoročnej spolupráce týchto dvoch miest. V areáli termálneho kúpaliska v Dunajskej Strede sa už uskutočnila investícia do kultúrnych podujatí, a taktiež bolo avizované vybudovanie vodného javiska.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.02.2017
NKN podporí aktivity zamerané na kultúru, zdravie a životné prostredie
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) pripravuje grantový program Reydel pre Nitru, z ktorého môžu žiadatelia získať na svoje projekty sumu do výšky 2500 eur.
viac
18.04.2017
Župa rozdelila na dotáciách viac ako dva milióny eur
Poslanci Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja na svojom XXV. pracovnom zasadnutí 31. marca schválili návrhy na poskytnutie dotácií pre rok 2017 z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy.
viac
02.05.2017
Projektom FORSOC viac otvárame lesy pre verejnosť
Keďže lesy nepoznajú hranice, práve podpora rozvoja lesnej turistiky ako jedného z nástrojov na zlepšenie slovensko - ukrajinskej cezhraničnej spolupráce je predmetom projektu Lesy pre spoločnosť – lesy bez bariér (FORSOC).
viac
10.09.2020
Trnavský kraj poskytne finančnú Prvú pomoc kultúre
Všetkých deväť žiadateľov podporí Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v rámci výzvy pre profesionálne subjekty nezriaďovanej kultúry Prvá pomoc kultúre.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %