Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
10.08.2022 08:25

Dni obce a Turistické dni Horehronia budú v sobotu v areáli amfiteátra


Banner.


Dni obce Bystrá a Turistické dni Horehronia už v sobotu (13. 8.) odštartujú v areáli pri obecnom amfiteátri, kde návštevníkov a dovolenkujúcich v blízkom okolí privítajú remeselníci z celého regiónu na remeselnom trhu.


Okrem predaja ich výrobkov tam bude množstvo atrakcií nielen pre deti, ale i dospelých. Informovala o tom Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.

Účastníci sa môžu tešiť na "testovačku" nových horských elektrokolobežiek, horehronskej cyklorikši a tandemového bicykla, ktoré prevádzkuje OOCR.

"Pre pandemickú situáciu malo toto podujatie vynútenú dvojročnú pauzu, som rád, že tento rok budeme môcť opäť privítať všetkých, ktorí sa k nám prídu zabaviť a stráviť príjemnú sobotu. Ako aj v predchádzajúcich ročníkoch nášho podujatia, tak aj teraz sme sa snažili pripraviť bohatý a pestrý program, v ktorom si každý príde na svoje. Návštevníkov tiež určite poteší remeselný trh, atrakcie či tombola. Pre všetkých sme pripravili deň bohatý na kultúrne a športové vyžitie, ako i skvelý akusticko-vizuálny zážitok," uviedol Martin Alberty, predseda organizačného výboru podujatia.

Hlavný program štartuje o 14.00 h, predstavia sa folklórne súbory Malá Kýčera a Partizán, ktoré odprezentujú svoje tanečné i spevácke nadanie. Predstavia sa talentovaní interpreti z regiónu, ako speváčka Paula Vlčková, hudobník Adrián Ševc či akordeónový virtuóz Michal Červienka. Najväčším lákadlom celého dňa bude vystúpenie skupiny Kandráčovcov.

"Podujatie Dni obce Bystrá a Turistické dni Horehronia je jedným z najväčších, ktoré sa v Bystrianskej doline, pod Chopkom, počas roka odohrajú. Okrem programu majú návštevníci regiónu i domáci možnosť navštíviť originálne Turisticko-informačné centrum Horehronie, ktoré sa nachádza priamo v obci, v útulnej dreveničke. Okrem suvenírov tu môžu ochutnať a zakúpiť si rôzne regionálne výrobky nesúce značku Regionálny produkt Horehronie, napríklad mliečne produkty z breznianskej mliekarne, destiláty alebo regionálne pivo či ríbezľové víno," dodala Petra Ridzoňová Hlásniková, výkonná riaditeľka OOCR Región Horehronie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.08.2019
Na Bystrej sa zatrasie zem počas Turistických dní Horehronia
Už túto sobotu sa brány amfiteátra Zuna v obci Bystrá opäť otvoria a privítajú stovky návštevníkov s bohatým kultúrnym a sprievodným program počas Turistických dní Horehronia a Dní obce Bystrá.
viac
14.09.2022
V Skalici vyvrcholí letná turistická sezóna 30. ročníkom Skalických dní
Vyvrcholením letnej turistickej sezóny v Skalici sa už tradične stalo podujatie Skalické dni, ktoré sa uskutočnia od 16. do 18. septembra. Tento rok sa uskutoční jubilejný 30. ročník. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
05.08.2023
Dni obce Bystrá & Turistické dni Horehronia 2023
Obec Bystrá a OOCR Región Horehronie Vás srdečne pozývajú na DNI OBCE BYSTRÁ & TURISTICKÉ DNI HOREHRONIA 2023, ktoré sa uskutočnia 12. augusta 2023 v Amfiteátri ZUNA BYSTRÁ.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %