Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
08.08.2019 09:05

Na Bystrej sa zatrasie zem počas Turistických dní Horehronia


Ilustračná snímka - región Horehronie


Už túto sobotu sa brány amfiteátra Zuna v obci Bystrá opäť otvoria a privítajú stovky návštevníkov s bohatým kultúrnym a sprievodným program počas Turistických dní Horehronia a Dní obce Bystrá.


Podujatie Turistické dni Horehronia a Dni obce Bystrá otvorí už tradične v piatok turnaj o starostu obce v štvorboji. V sobotu sa brány amfiteátra otvoria o 10:00 hodine a návštevníkov privítajú remeselníci z celého regiónu na remeselnom trhu.  Okrem remeselných výrobkov bude v areáli množstvo atrakcií nielen pre deti ale aj dospelých. Turisti sa môžu tešiť na testovačku celoodpružených bikoch a adrenalínovú cyklistickú dráhu priamo z nového Bike parku Mýto ski & bike centrum. Pre najmenších bude pripravený skákací hrad, maľovanie na tvár, rôzne zábavné hry a kreatívne dielne, kde si budú môcť vytvoriť vlastnú magnetku z Horehronia.

Hlavný program odštartuje o 15:00 hodine, predstavia sa nielen interpreti z regiónu ako speváčka Vladka Brveníková, duo finalistu Československo má talent Martin Vetrák a Tereza Králiková. Pre milovníkov folklóru vystúpia folklórny súbor Čiertaž a Heľpan. Najväčším lákadlom celého dňa bude vystúpenie Adama Ďuricu, ktoré začne tesne pred deviatou hodinou večer.

Okrem nadupaného kultúrneho programu sa všetci návštevníci môžu tešiť aj na tombolu o skvelé pobytové, vecné ceny a automobil KIA na víkend, či veľkolepý ohňostroj. Celý deň ukončí koncert Kapely Dora, ktorá bola jedným z finalistov Československo má talent v roku 2018.

Po prvý krát sa bude podujatie niesť aj v ekologickom duchu kedže v celom areáli budú k dispozícii iba vratné poháre s dizajnom regiónu Horehronie, ktoré si návštevníci budú môcť zakúpiť prípadne požičať na zálohu. Okrem vratných pohárov sa aj všetky jedlá budú podávať na riadoch z ekologického plastu či iných prírodných materiálov.

„Podujatie Turistické dni Horehronia a Dni obce Bystrá je jedným z najväčších, ktoré sa v Bystrianskej doline pod Chopkom počas roka odohrajú. Okrem bohatého kultúrneho a sprievodného programu majú turisti aj domáci možnosť navštíviť naše originálne turisticko-informačné centrum Horehronie, ktoré sa nachádza v obci a okrem suvenírov si môžu zakúpiť a ochutnať aj rôzne regionálne výrobky ako napríklad mliečne produkty z Breznianskej mliekarne, destiláty od Saber Destillery z Brezna, regionálne pivo Ďumbier, či ríbezľové víno Berezun“ uviedla Ing. Petra Ridzoňová Hlásniková, výkonná riaditeľka OOCR REGIÓN HOREHRONIE.

Celý program podujatia nájdete TU

Autor: (ts-OOCR región Horehronie)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.08.2016
Výstava o svadobných tradíciách otvorila program Jánošíkových dní
Vernisáž výstavy Môj vienok zelený dolu vodou padá vo štvrtok 4. augusta v priestoroch Makovického domu v Žiline otvorila 54. ročník medzinárodného folklórneho festivalu Jánošíkove dni v Terchovej, ktorý potrvá do 7. augusta.
viac
10.08.2022
Dni obce a Turistické dni Horehronia budú v sobotu v areáli amfiteátra
Dni obce Bystrá a Turistické dni Horehronia už v sobotu (13. 8.) odštartujú v areáli pri obecnom amfiteátri, kde návštevníkov a dovolenkujúcich v blízkom okolí privítajú remeselníci z celého regiónu na remeselnom trhu.
viac
30.09.2022
Pod Poľanu sa po prestávke opäť vracajú tradičné Dni mesta Detva
Pod Poľanu sa po prestávke spôsobenej pandémiou nového koronavírusu opäť vracajú tradičné Dni mesta Detva. Podujatie, ktoré počas prvého októbrového víkendu prinesie folklór, jarmok i výstavu ovocia, zeleniny a kvetov. Samospráva o programe informuje na svojej oficiálnej webstránke.
viac
05.08.2023
Dni obce Bystrá & Turistické dni Horehronia 2023
Obec Bystrá a OOCR Región Horehronie Vás srdečne pozývajú na DNI OBCE BYSTRÁ & TURISTICKÉ DNI HOREHRONIA 2023, ktoré sa uskutočnia 12. augusta 2023 v Amfiteátri ZUNA BYSTRÁ.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %