Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
23.04.2019 09:00

DEŇ ZEME v piatok na Námestí slobody v Prievidzi


„Odkaz Zemi“- vytvoria ho účastníci (maľovanie na plátno)


Centrum voľného času, mesto Prievidza a Nestlé Slovensko, s. r. o., vás týmto pozývajú na záverečné vyhodnotenie projektu Ekorok s Nestlé Slovensko „Oslava lesa“


Za účasti zástupcov mesta Prievidza, firmy Nestlé Slovensko,  s. r. o., a verejnosti budú pri príležitosti osláv Dňa Zeme žiaci siedmich prievidzských základných škôl prezentovať svoje ekologické aktivity a projekty, ktoré zrealizovali počas šk. r. 2018/2019 v rámci projektu Ekorok s Nestlé Slovensko „Oslava lesa“. Tento projekt už 16. rok realizuje mesto Prievidza v spolupráci s Centrom voľného času (CVČ) v Prievidzi a na základe zmluvného vzťahu a finančnej podpory spoločnosti Nestlé Slovensko, s. r. o. Jeho cieľom je dlhodobo zvýšiť záujem detí i širokej verejnosti o problematiku životného prostredia, zapojiť čo najviac detí do rôznych environmentálnych aktivít, a tým zvýšiť ich vedomosti, zručnosti a schopnosti v oblasti ochrany prírody.

V tomto školskom roku sa žiaci venovali téme "Oslava lesa". Každá škola si vybrala zameranie, obsah a formy aktivít podľa toho, čo považovala za najdôležitejšie pri ochrane prírody. Okrem zberu papiera, batérii, triedenia odpadu, šetrenia vody, deti čistili prírodu, sadili stromčeky, zisťovali ako žijú ohrozené druhy zvierat a realizovali veľa iných aktivít, o ktorých pravidelne informovali na svojich internetových stránkach a CVČ. Novinkou tohto ročníka je sprievod žiakov „Promenáda lesa“, prezentácia organizácií zameraných na ochranu prírody na Námestí slobody ( Štátne lesy - Lesná pedagogika, Hornonitrianske múzeum v Prievidzi, ZOO Bojnice, SZOPK Prievidza - Včely v meste a Vtáky v meste, Zelený bicykel, atď.) a beseda s Erikom Balážom spojená s premietaním jeho filmu „Nesmrteľný les“.

Program:

9,30 slávnostné otvorenie

„Promenáda lesa“ sprievod žiakov

prezentačné stánky- organizácie zamerané na ochranu prírody

10,00 program škôl a hostí na javisku

Ekofilm „Nesmrteľný les“ a beseda s E. Balážom zasadačka MsÚ (Slovenská

poisťovňa)

„Odkaz Zemi“- vytvoria ho účastníci (maľovanie na plátno)

11,30 vyhodnotenie Ekoroku s Nestlé Slovensko 2019

12,00 ukončenie

 

Autor: (CVČ Prievidza)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.04.2016
Oslavujeme Deň Zeme. Zistite, akú ekologickú stopu zanechávate
22. apríl je významným dňom, ktorý je venovaný našej Zemi. Podľa štatistiky Eurostatu, ktorá mapovala produkciu komunálneho odpadu v jednotlivých európskych krajinách v rokoch 1995 – 2014, stúplo Slovensko v produkcii odpadu o 9 %, a to z 295 kg na osobu na 321 kg.
viac
23.04.2016
Žiaci základných škôl zachránili zberom papiera približne 740 stromov
Takmer 93 ton odpadového papiera nazbierali žiaci prievidzských škôl od začiatku školského roka, v rámci 13. ročníka projektu EKOROK s Nestlé, čím symbolicky zachránili približne 740 stromov.
viac
27.04.2019
Prievidzské deti oslavovali les
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v piatok 26. 4. 2019 na Námestí slobody v Prievidzi uskutočnila záverečná prezentácia a vyhodnotenie EKOROKU s Nestlé Slovensko, s. r. o. Tento environmentálny projekt sa v školskom roku 2018/2019 realizoval už po 16-krát a tentoraz sa venoval téme "OSLAVA LESA."
viac
01.12.2020
Vezmi si ma mapuje nadšencov – bojovníkov proti pohodenému odpadu
Nielen počas aktivít ako Deň zeme, Naše mesto či Svetový čistiaci deň stovky dobrovoľníkov, združených v projekte Vezmi si ma, vyhľadávali a čistili prírodu od voľne vyhodených odpadov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %