Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
28.02.2024 07:50

Deň Združenia miest a obcí Slovenska v Žilinskom kraji


Ilustračná snímka ZMOS


Združenie miesta obcí Slovenska dnes 28. februára vyráža do Žilinského kraja, kde sa zúčastní na rokovaní troch regionálnych združení miest a obcí.


Na spoločnom zasadnutí Ružomberského združenie miest a obcí a Združenia miest a obcí Liptova a zasadnutí Združenia miest a obcí regiónu Turiec. ZMOS absolvuje aj diskusiu na Katolíckej univerzite v Ružomberku za účasti študentov v rámci spoločnej iniciatívy s Nadáciou Kvapka Nádeje na podporu ochrany zdravia obyvateľov „Máte slinu?“.

Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) tento mesiac organizuje „Deň ZMOS v Žilinskom kraji“ za účasti členov organizovaných v regionálnych štruktúrach ZMOS, s ktorými bude diskutovať o aktivitách, iniciatívach a  výstupoch z dôležitých rokovaní združenia s jednotlivými rezortnými predstaviteľmi.

Súčasťou rokovaní s regionálnymi združeniami miest a obcí v Žilinskom kraji bude aj tlačový brífing ZMOS k zlej situácii samospráv vo financovaní, ktorý sa uskutoční o28.2.2024 o 12,30 hod. v priestoroch kina Kultúra Ružomberok za účasti:

- predsedu ZMOS Jozefa Božika,

podpredsedov ZMOS a predsedov regionálnych združení miest a obcí:

- Branislava Trégera, podpredsedu ZMOS, primátora mesta Liptovský Hrádok,

- Martina Barana, predsedu Ružomberského ZMOS, starostu obce Bešeňová a Ľubomíra Kubáňa, primátora mesta Ružomberok,

- Jána Blcháča, predsedu ZMO Liptova a primátora mesta Liptovského Mikuláša.

- Jána Danka, predsedu ZMO regiónu Turiec a primátora mesta Martin.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.09.2016
ZMOS má kanceláriu prvého kontaktu
Kancelária prvého kontaktu je v prevádzke počas pracovných dní formou telefonickej ústredne, cez ktorú sa zabezpečuje telefonická operatíva s jednotlivými zamestnancami.
viac
17.05.2018
ZMOS podporuje modernizáciu a zodpovedné rozhodnutia
Takmer 800 starostov a primátorov sa zíde na rokovaní v poradí 29. snemu Združenia miest a obcí Slovenska. Dvojdňové rokovanie najvyššieho orgánu ZMOS sa uskutoční aj za účasti ústavných činiteľov, poslancov parlamentu, členov vlády a ďalších hostí.
viac
10.09.2018
VÚC očami komunálu
Združenie miest a obcí Slovenska dnes spúšťa prieskum zameraný na vnímanie vyšších územných celkov primátormi miest a starostami obcí.
viac
21.08.2019
Dobrovoľníctvo ako predpoklad aktívnych komunít
Združenie miest a obcí Slovenska - partner národného projektu Podpora kvality sociálneho dialógu - vás pozýva na seminár „Dobrovoľníctvo ako predpoklad aktívnych komunít“.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %