Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
17.05.2018 04:05

ZMOS podporuje modernizáciu a zodpovedné rozhodnutia


Ilustračná snímka z vlaňajšieho 28. snemu ZMOS


Takmer 800 starostov a primátorov sa zíde na rokovaní v poradí 29. snemu Združenia miest a obcí Slovenska. Dvojdňové rokovanie najvyššieho orgánu ZMOS sa uskutoční aj za účasti ústavných činiteľov, poslancov parlamentu, členov vlády a ďalších hostí.


Začiatok prvého rokovacieho dňa je naplánovaný na 13.00 hod., keď sa po privítaní hostí a delegátov schváli program rokovania. Následne predseda ZMOS Michal Sýkora predloží správu o činnosti združenia. Po tomto bode vystúpia najvyšší ústavní činitelia, zahraniční hostia a predsedovia Komory miest a Komory obcí. Od 15.00 hod. je naplánovaná pracovná časť snemu, v ktorej sa delegáti budú venovať pracovným otázkam, plneniu priorít od minuloročného snemu a diskusii o prioritách ZMOS na nadchádzajúce obdobie.

Druhý deň rokovania bude pokračovať diskusia delegátov a hostí, pričom pred záverom snemu, ktorý sa očakáva o 13.00 hod., budú schvaľované uznesenia 29. snemu, vrátane priorít do ďalšieho snemu.

Záver prvého dňa rokovania bude tradične venovaný kultúrnemu programu. Sprievodnými podujatiami bude vyhlásenie výsledkov súťaže „Oskar bez bariér 2017,“ ktorá je pod záštitou ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR a tiež vyhlásenie ocenenia v rámci „Komunít priateľských deťom a mladým ľuďom.“

„Snem aj sprievodné podujatia budú vysielané na internetovej stránke ZMOS. Takto priblížime rokovanie aj naším kolegom zo samospráv, ktorí sa nemôžu osobne zúčastniť 29. snemu, a rovnako aj širokej verejnosti,“ uviedol predseda ZMOS Michal Sýkora.

Snem Združenia miest a obcí Slovenska sa uskutoční 23. a 24. mája 2018 v Kongresovom centre Incheba Bratislava, hala C. Pre médiá bude počas celého snemu k dispozícii Presscentrum, v ktorom sú už tradične vytvorené podmienky na komfortnú prácu, vrátane wifi pripojenia internet a možnosti nahrávania zvuku a obrazu z technických zariadení.

Autor: Michal Kaliňák, hovorca a tajomník rady expertov


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.09.2016
ZMOS má kanceláriu prvého kontaktu
Kancelária prvého kontaktu je v prevádzke počas pracovných dní formou telefonickej ústredne, cez ktorú sa zabezpečuje telefonická operatíva s jednotlivými zamestnancami.
viac
07.10.2018
Školenie k zmenám vo verejnom obstarávaní je informačnou výhodou
Združenie miest a obcí Slovenska v súvislosti s prípravou samospráv na zmeny v Zákone o verejnom obstarávaní pripravuje seminár, ktorý bude teoretickým vstupom obohateným o konkrétne príklady a ktoré bude vedené priamo odborníkmi, ktorí sa na tvorbe novely priamo podieľali.
viac
23.07.2019
Samosprávy potrebujú inventúru kompetencií
Združenie miest a obcí Slovenska iba pred nedávnom zrealizovalo prieskum zameraný na kompetenčnú výbavu miestnej územnej samosprávy. Z prieskumu okrem iného vyplýva výrazná potreba inventúry kľúčových originálnych kompetencií miest a obcí.
viac
15.05.2021
ZMOS vyjadruje úprimnú sústrasť rodine Milana Ftáčnika
Združenie miest a obcí Slovenska so zármutkom prijalo informáciu o úmrtí Milana Ftáčnika.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %