Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
16.03.2019 11:05

Ďalšia župná škola sa zatepľuje


Ilustračná snímka - budova Gymnázia na Ul. 1. mája v Malackách


Bratislavský samosprávny kraj dnes začal ďalšiu rekonštrukciu školského objektu. Ide o zateplenie budov Gymnázia na Ul. 1. mája v Malackách v sume vyše päťsto tisíc eur. Ukončené má byť do troch mesiacov.


„Dnes sme odovzdali budovy gymnázia zhotoviteľovi, ktorý sa tak môže pustiť do práce. Verím, že vonkajšie skrášlenie prispeje nielen k dobrej atmosfére študentov aj učiteľov a zamestnancov školy, ale zníži aj energetickú náročnosť budovy. Aj toto sú pre nás kroky, ktorými vieme prilákať nových gymnazistov,” upresnil Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja.

Samotná rekonštrukcia Gymnázia na Ul. 1. mája v Malackách, ktoré má aktuálne 404 študentov, pozostáva zo zateplenia šiestich pavilónov školy, najmä zo zateplenia striech, zateplenia obvodových plášťov a výmeny sklobetónov a výmeny starých okien za nové, plastové okná. Dokončená by mala byť v polovici júna. Celková suma vo výške 560 136,60 eur je hradená z rozpočtu Bratislavského samosprávneho kraja.

Malacké Gymnázium ponúka kvalitný a prepracovaný školský vzdelávací program medzinárodne akreditovaný u IES London – rating školy stupeň A – „Špičková inštitúcia s medzinárodnými skúsenosťami“. Okrem štandardného gymnaziálneho vzdelávania ponúka vzdelávacie programy, v ktorých môžu študenti získať množstvo certifikátov (ECDL, DSD, FCE, DELF). Škola získala niekoľko ocenení od vysokých škôl a domácich i zahraničných inštitúcií. Aktívne je zapojená do projektov Prevencia kriminality, ERASMUS + či Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu.

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.01.2019
Malackí zberači vynosili z lesov tony odpadu
Sú mladí, múdri a dobrovoľne sa stali smetiarmi. Za tri roky povynášali z lesných porastov Malaciek a okolia už deväť veľkoobjemových kontajnerov odpadu.
viac
18.01.2020
V centre Malaciek sa začína rozsiahla výstavba
Ide o jeden z najväčších projektov tohto desaťročia v meste. Na výstavbu polyfunkčnej budovy Severín nadviaže výstavba mestskej podzemnej garáže a nového pešieho námestia.
viac
25.05.2021
Ďalšie očkovacie miesto otvára župa v Malackách
Od soboty 29. mája sa v zdravotnom stredisku Na brehu 3 (za budovou predajne Billa) otvorí už štvrté očkovacie miesto bratislavskej župy pod gesciou troch tunajších lekárov – MUDr. Jána Bullu, MUDr. Tatiany Spevákovej a MUDr. Petry Kovarovičovej. Za víkend by mohlo zaočkovať okolo 800 ľudí.
viac
04.12.2021
Mesto Zlaté Moravce pripravuje rekonštrukciu bytových domov na Ulici 1. mája
Mesto Zlaté Moravce plánuje opraviť dva bytové domy na Ulici 1. mája. Budovy obývané prevažne rómskou komunitou majú prejsť rekonštrukciou v celkovej hodnote takmer dva milióny eur. Vyše 1,1 milióna eur sa mestu podarilo získať v podobe nenávratného finančného príspevku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %