Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
04.12.2021 12:40

Mesto Zlaté Moravce pripravuje rekonštrukciu bytových domov na Ulici 1. mája


Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič


Mesto Zlaté Moravce plánuje opraviť dva bytové domy na Ulici 1. mája. Budovy obývané prevažne rómskou komunitou majú prejsť rekonštrukciou v celkovej hodnote takmer dva milióny eur. Vyše 1,1 milióna eur sa mestu podarilo získať v podobe nenávratného finančného príspevku.


V rámci rekonštrukcie domov sa počíta s ich zateplením a s opravou a výmenou strešného plášťa. „Vykonajú sa opatrenia na zlepšenie tepelno-izolačných vlastností konštrukcií vrátane výmeny strešnej krytiny a povrchu plochých striech. Počíta sa tiež s výmenou výplňových otvorových konštrukcií, s rekonštrukciou kúrenia, podláh, zdravotechniky, vzduchotechniky, elektroinštalácie a vonkajšej rampy,“ informovala radnica.       

Mesto už pripravuje aj verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavebných prác. „Výsledkom bude rámcová zmluva o dielo, na základe ktorej mesto Zlaté Moravce pristúpi k vykonaniu tej časti stavebných prác, na ktorú dostalo nenávratný finančný príspevok. Ostatná časť bude financovaná v závislosti od schválenia finančných prostriedkov v rozpočte. Predpokladaná hodnota zákazky je 1.594 037,36 eura bez DPH, suma s DPH je 1.909.244,83 eura,“ uviedla radnica.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.03.2019
Ďalšia župná škola sa zatepľuje
Bratislavský samosprávny kraj dnes začal ďalšiu rekonštrukciu školského objektu. Ide o zateplenie budov Gymnázia na Ul. 1. mája v Malackách v sume vyše päťsto tisíc eur. Ukončené má byť do troch mesiacov.
viac
28.10.2019
Mesto pripravuje rekonštrukciu kaštieľa Migazziovcov
Mestskí poslanci schválili predloženie žiadosti o dotáciu z rozpočtovej kapitoly MK SR na projekt obnovy kaštieľa, spolufinancovanie realizovaného projektu mestom vo výške najmenej päť percent z celkového rozpočtu projektu a financovanie prípadných neoprávnených výdavkov z rozpočtu mesta.
viac
15.04.2020
Mesto ukončilo ďalšiu etapu rekonštrukcie kaštieľa Migazziovcov
Mestské stredisko kultúry a športu (MSKŠ) v Zlatých Moravciach ukončilo výmenu okien na hornom poschodí kaštieľa Migazziovcov.
viac
19.06.2020
Budovu radnice v Zlatých Moravciach čaká rekonštrukcia
Mesto Zlaté Moravce začína s rekonštrukciou budovy mestského úradu. Počas rekonštrukčných prác presťahujú jednotlivé oddelenia úradu na päť rôznych pracovísk v meste, fungovať však budú v riadnom režime.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %