Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
03.04.2024 03:13

Čiernohronská železnica otvára v sobotu pre návštevníkov novú sezónu


Snímka zdroj: Čiernohronská železnica


Čiernohronská železnica (ČHŽ) v Čiernom Balogu otvára v sobotu novú sezónu pre návštevníkov horehronského regiónu. TASR to potvrdil riaditeľ železnice Aleš Bílek.


Dodal, že v sobotu ráno sa začala pravidelná každodenná sezónna prevádzka železničky na trasách Dobroč a Šánske s možnosťami návštevy rozhľadne na Pustom vrchu. Môže to byť aj v nadväznosti na cyklodreziny Hrončianskou dolinou. "Trasa do Lesníckeho skanzenu vo Vydrovskej doline je pre kôrovcovú kalamitu zatiaľ mimo pravidelnej prevádzky," objasnil. Obľubujú ju nielen rodiny s deťmi, býva aj častým cieľom pre školské zájazdy a táborové výlety. Počas školských letných prázdnin tak na tejto trase počítajú iba s vyhliadkovou jazdou, bez možnosti vystúpenia. Súčasne v sobotu otvárajú aj múzeum a predajňu suvenírov na stanici v Čiernom Balogu.         

Prvý turistický vlak ČHŽ vypravili pred vyše 30 rokmi, konkrétne 1. mája 1992 o 12.00 h. Súpravu s parnou lokomotívou a šiestimi vozňami riadil na dvojkilometrovej trase vtedajší minister kultúry Ladislav Snopko. Na Horehroní patrí ČHŽ k najnavštevovanejším turistickým atrakciám, ročne ju navštívi približne 70.000 ľudí. Pravidelný cestovný poriadok aj platný cenník možno nájsť na webovej stránke ČHŽ.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.12.2017
Záhoráčik bude po úspešnej sezóne pokračovať
Turistický vlak Záhoráčik prepravil počas tejto sezóny takmer 10 tisíc ľudí. Projekt sa ukázal v prvom roku fungovania ako úspešný, preto v ňom budú partneri pokračovať aj v budúcom roku.
viac
10.05.2019
Novinkou letnej turistickej sezóny na Oravskej lesnej železnici je Remeselný dom
Hlavnú letnú turistickú sezónu na Oravskej lesnej železnici otvoria už túto nedeľu 12. mája. Návštevníkov povozí parná lokomotíva Gontkulák a zabaví bohatý sprievodný program.
viac
16.04.2022
Čiernohronská železnica otvára sezónu počas veľkonočného víkendu
Čiernohronská železnica , ktorá patrí medzi najnavštevovanejšie turistické atrakcie v Banskobystrickom samosprávnom kraji a ročne ju navštívi až 70.000 turistov, otvára svoje brány už počas veľkonočných sviatkov, v sobotu (16. 4.).
viac
21.05.2022
Pripravili deťom netradičnú oslavu ich sviatku
Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí vyrazí v sobotu 28. 5. historický vlak v naozaj netradičnom zložení (zostáva prekvapením až do samého štartu) z Košíc až do Slavošoviec, kde je pripravený pestrý program.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %