Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
06.05.2022 10:35

Cez víkend začína premávať cyklobus z Trnavy do Brezovej pod Bradlom a Prietrže


Banner.


Už počas najbližšej soboty (7. 5.) začne premávať cyklobus na trase Trnava – Horné Orešany – Dobrá Voda – Piešťany – Vrbové – Brezová pod Bradlom – Prietrž a späť. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.


Oproti minulému roku bude premávať na vynovenej trase. "Cyklisti sa odvezú až do Prietrže, odkiaľ môžu spoznávať krásy Chvojnickej či Myjavskej pahorkatiny. Tam sú k dispozícii tak cyklotrasy, ako aj značené turistické chodníky," uviedla manažérka rozvoja destinácie Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj Petra Hencelová.

Cyklobus odvezie 24 cyklistov alebo peších turistov a 20 bicyklov. „S cyklobusmi sme začali minulý rok najmä z dôvodu, že sme si vypočuli cyklistické komunity a partnerské oblastné organizácie cestovného ruchu, ktoré po riešeniach dopravnej dostupnosti turisticky zaujímavých lokalít už roky volali," doplnila výkonná riaditeľka KOCR Trnavský kraj Agáta Mikulová.

Trasa vedie cez dva kraje – Trnavský a Trenčiansky - a mnohí cyklisti využijú práve návštevu rodného kraja Milana Rastislava Štefánika. "Mohyla na Bradle je jedným z najvyhľadávanejších turistických cieľov a Brezová pod Bradlom ponúka návštevníkom aj krásnu prírodu, množstvo kvalitných cyklotrás či múzeum významného slovenského architekta Dušana Samuela Jurkoviča. My mesto vnímame aj ako bránu medzi Záhorím a Kopanicami," doplnil výkonný riaditeľ OOCR Záhorie.

Prepojenie viacerých krajov hodnotí pozitívne aj samotná OOCR Záhorie. "Úlohou organizácie je nielen robiť propagáciu podujatí, ale aj ich zosúladiť na časovej osi, aby sa neprekrývali, a to niekedy treba robiť v nadregionálnom rozmere. Zvlášť v našej organizácii, ktorá má presah až do troch krajov. Okrem Trnavského a Bratislavského po vstupe Brezovej pod Bradlom pribudol do našej organizácie aj Trenčiansky kraj," doplnil predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.10.2018
Uplynulo 90 rokov od odhalenia Mohyly M. R. Štefánika
V tomto roku si v Brezovej pod Bradlom pripomenuli 90. výročie odhalenia Mohyly Milana Rastislava Štefánika. Slávnostne ju odhalili na Bradle 23. septembra 1928.
viac
22.10.2018
Brezová pod Bradlom, známa mohylou či Svákom Raganom, stráca obyvateľov
Mesto Brezová pod Bradlom prišlo za necelé dve desaťročia o viac ako desať percent obyvateľstva a zatiaľ sa pokles nedarí zastaviť. A to napriek tomu, že mesto má dobrú strategickú polohu, kompletnú občiansku vybavenosť a ideálne podmienky pre cestovný ruch.
viac
14.09.2019
V Brezovej pod Bradlom opäť ožila železničná stanica
Klub priateľov železníc Trnavy a okolia (KPŽT) si pripomenul 120. výročie sprevádzkovania trate Jablonica – Brezová pod Bradlom. V rámci slávnosti vypravil v sobotu historickú súpravu z Trnavy do Brezovej pod Bradlom.
viac
27.02.2023
Mesto nezvyšovalo dane a poplatky, tento rok sa tomu nevyhne
Mesto Brezová pod Bradlom v tomto roku nezvyšovalo poplatky a dane. Ako uviedol primátor mesta Jaroslav Ciran, sľuboval to vo volebnej kampani a chcel svoje slovo dodržať.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %