Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
27.02.2023 02:25

Mesto nezvyšovalo dane a poplatky, tento rok sa tomu nevyhne


Brezová pod Bradlom.


Mesto Brezová pod Bradlom v tomto roku nezvyšovalo poplatky a dane. Ako uviedol primátor mesta Jaroslav Ciran, sľuboval to vo volebnej kampani a chcel svoje slovo dodržať.


"Zdalo sa mi nečestné zvyšovať hneď od 1. januára, ale pravdepodobne sa tomu nevyhneme v priebehu tohto roku. Týka sa to aj poplatkov na školách, ako aj v základnej umeleckej škole od nového školského roku. Od nového roku sa potom budú zvyšovať aj dane," uviedol Ciran.

Na zvyšovanie nákladov reagovalo mesto viacerými krokmi. "Možno ide iba o gesto, ale vypli sme osvetlenie Mohyly M. R. Štefánika na Bradle, či osvetlenie kostolov. Snažíme sa šetriť aj na chode mestského úradu. Zakázal som a nechodíme na viacdňové školenia," uviedol primátor.

Na proteste Združenia miest a obcí Slovenska, ktoré sa uskutočnilo v stredu 22. februára v Bratislave, sa mesto nezúčastnilo. "S podobnými akciami nesúhlasím, pretože sú podľa mňa bezpredmetné. Pre danú samosprávu možno prinesú viac zla ako dobra," dodal Ciran.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.04.2019
V Brezovej pod Bradlom oslavovali storočnicu prvej slovenskej meštianskej školy
V piatok 12. apríla 2019 sa v priestoroch Národného domu Štefánikovho v Brezovej pod Bradlom spomínalo na založenie prvej slovenskej meštianskej školy, ktorá bola v kopaničiarskom kraji založená pred 100 rokmi.
viac
25.11.2021
ZMOS nesúhlasí so zdaňovaním nehnuteľností na základe znaleckého posudku
Združenie miest a obcí Slovenska v rámci medzirezortného pripomienkového konania uplatnilo zásadnú pripomienku k návrhu zákona, ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony v súvislosti so zlepšovaním podnikateľského prostredia.
viac
06.05.2022
Cez víkend začína premávať cyklobus z Trnavy do Brezovej pod Bradlom a Prietrže
Už počas najbližšej soboty (7. 5.) začne premávať cyklobus na trase Trnava – Horné Orešany – Dobrá Voda – Piešťany – Vrbové – Brezová pod Bradlom – Prietrž a späť. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
18.07.2022
Miestne dane a poplatky sú nástroj na skvalitnenie života obyvateľov
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) vypracovalo analýzu týkajúcu sa problematiky miestnych daní a poplatkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %