Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
28.08.2020 10:40

Bratislava plánuje prieskum k digitálnym službám a potrebám obyvateľov


Ilustračná snímka.


Mesto Bratislava plánuje prieskum verejnej mienky k digitálnym službám a potrebám obyvateľov hlavného mesta. Predpokladaná hodnota prieskumu je 10 000 eur a má byť realizovaný na vzorke najmenej 1000 dospelých respondentov s trvalým pobytom v Bratislave.


Vyplýva to z výzvy na predloženie ponúk, ktorá je zverejnená vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.      

Bratislava vo výzve informuje, že pripravuje transformáciu svojich digitálnych služieb, ktorá je založená na potrebách a očakávaniach obyvateľov, ich digitálnej gramotnosti a tematických oblastiach záujmu.     

„Cieľom prieskumu je získanie reprezentatívnych dát o potrebách a očakávaniach obyvateľov Bratislavy. Účelom bude pochopiť používanie Bratislavskej mestskej karty, digitálne zručnosti, skúsenosti s mestskými službami,” priblížil magistrát.      

Výberová vzorka respondentov má byť preto reprezentatívna na úrovni jednotlivých okresov Bratislavy, a to z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania a prípadne iných relevantných kritérií. „Pre okresy bude zabezpečená vzorka v priemere 200 respondentov v závislosti od veľkosti daného okresu,” poznamenala samospráva. Zber údajov bude formou telefonického rozhovoru. Kritériom na vyhodnotenie ponúk v rámci predloženej výzvy bude podľa mesta najlepší pomer ceny a kvality.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.12.2016
Veľká nespokojnosť so stavom demokracie v SR ženie ľudí k extrémizmu
Až 40 % ľudí považuje kvalitu demokracie na Slovensku za skôr zlú až mizernú. Naopak, spokojných so stavom demokracie je iba približne štvrtina Slovákov (26 %).
viac
09.11.2020
NKÚ sa zameral na sociálnu oblasť
Národná autorita pre oblasť externej kontroly sa aj v tomto roku zamerala na sociálnu oblasť. Záujemcovia o opatrovateľskú službu sú na Slovensku odkázaní na samosprávy a nie vždy od nich adekvátnu a kvalitnú službu aj dostanú. Potvrdzujú to závery kontroly NKÚ SR.
viac
25.11.2020
Staré Mesto realizuje prieskum spokojnosti obyvateľov
Miestny úrad v bratislavskom Starom Meste realizuje tento týždeň prieskum spokojnosti obyvateľov.
viac
11.06.2021
Ružinovčania sa môžu vyjadriť k ponuke a kvalite sociálnych služieb
Obyvatelia bratislavského Ružinova sa môžu vyjadriť k ponuke a kvalite sociálnych služieb, ktoré poskytuje mestská časť. Urobiť tak môžu vyplnením anonymného on-line dotazníka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %