Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
12.01.2024 02:33

Zvýšeniu úrovne bezpečnosti žiakov bránia financie a GDPR


Ilustračná snímka - hrad Trenčín


Školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Trenčín majú vypracovanú smernicu na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia žiakov. Stanovuje postupy na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia žiakov.


Snerbica zároveň stanovuje aj postupy na vylúčenie alebo obmedzenie faktorov podmieňujúcich vznik pracovných a školských úrazov, poškodení zdravia a všeobecné zásady prevencie. TASR o tom informovala trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.         

"Okrem toho v školách sústavne prebieha prevencia patologického a extrémistického správania žiakov v súčinnosti s podporným tímom školy (psychológ, sociálny pedagóg, vedenie školy), políciou, centrom poradenstva a prevencie, úradom práce, sociálnych vecí a rodiny i rôznymi ľudskoprávnymi organizáciami," priblížila hovorkyňa.         

V školách je podľa nej neustále dozor počas vyučovania i prestávok. Dohliada na správanie žiakov, upozorňuje, usmerňuje a organizuje činnosti s ohľadom na zaistenie ich bezpečnosti a ochrany zdravia. Školy sú v čase vyučovania uzamknuté, dostať sa do nich je možné výlučne cez elektronického vrátnika.         

Ako dodala, prekážkou zvýšenia úrovne bezpečnosti sú vysoké finančné náklady a v prípade kamerového monitorovania priestorov aj GDPR. Ak štát mestu ponúkne možnosť zapojiť sa do bezpečnostného auditu, trenčianske školy sa do neho zapoja.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2016
Bojnice majú z turizmu asi 330 000 eur, do rozvoja dávajú len dve percentá
Sumu vo výške asi 330 000 eur za rok prináša každoročne do rozpočtu kúpeľného mesta Bojnice cestovný ruch. Do rozvoja turizmu v súčasnosti investuje samospráva dve až tri percentá z tejto sumy, v budúcnosti by to malo byť zaužívaná tretina až štvrtina.
viac
20.07.2017
Verejnosť najviac hlasovala za projekt regionálneho „rínku“
Od 1. do 15. júla 2017 hlasovaním rozhodovalo takmer 2 200 ľudí o tom, ktoré projekty Trenčiansky samosprávny kraj podporí v rámci Participatívneho - komunitného rozpočtu. Viac ako pätina z hlasujúcich odovzdala svoj hlas mestskému trhu lokálnych predajcov a regionálnych farmárov Trenčín na korze.
viac
16.09.2018
V Trenčíne zrevitalizujú átrium pod Mestskou vežou
Trenčín uspel v 4. kole výzvy na Zeleň a dostane peniaze z eurofondov na revitalizáciu átria pod Mestskou vežou.
viac
29.12.2020
Nový rozšírený kamerový systém mesta stál 12 000 eur
Nový rozšírený a modernizovaný kamerový systém mesta Sliač vo Zvolenskom okrese stál 12 000 eur. Vyplýva to z publikácie projektu, ktorý zverejňuje samospráva na svojej oficiálnej webstránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %