Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
11.12.2021 12:25

ŽSK sa zapojil do kampane Darujme si Vianoce


lustračný výrez mobilizačného plagátu


Žilinský kraj sa zapája do celonárodnej kampane na podporu očkovania Darujme si Vianoce pod gesciou Ministerstva zdravotníctva SR.


Základným cieľom očkovacieho týždňa je spojiť sily v podpore očkovania a spoločne na národnej úrovni komunikovať tému vakcinácie, ktorou žije celá krajina. Celé podujatie odštartuje už túto sobotu 11. decembra vo všetkých samosprávnych krajoch a trvať bude do 18. decembra. Počas týždňa do regiónov zavítajú viacerí predstavitelia vlády, osobnosti umeleckého a športového života, ale aj odborníci, aby svojím príkladom, podporou či odbornými argumentami presvedčili tých, ktorí sa doposiaľ pre očkovanie nerozhodli.

Žilinský kraj má na očkovací týždeň pripravených 17 406 termínov. V sobotu otvorí osem vakcinačných centier rovnako pre registrovaných aj neregistrovaných záujemcov v celom regióne – v Čadci, Žiline, Martine, Ružomberku, Dolnom Kubíne, Námestove, Trstenej a Liptovskom Mikuláši. Viaceré očkovacie centrá pripravia stánok s nealkoholickým punčom a vianočnou hudbou, rozdávať budú medovníčky alebo letáky o benefitoch očkovania. Od pondelka bude otvorených všetkých 11 centier a očkovať budú podľa rozpisov, ktoré župa pravidelne uverejňuje na svojom webovom sídle v oddiele #ZAvakcinovanýKRAJ, na hlavnej stránke v aktualitách aj na krajskom FB.

Doma nezostane ani vakcinačná linka VakciZuzka. V sobotu bude očkovať v Ivachnovej a Bešeňovej. „Očkovací tím bude v sobotu sprevádzať minister zdravotníctva Lengvarský, ktorý je sám lekárom a preto bude aj očkovať, a to v obci Ivachnová. Verím, že vďaka tejto posile budeme môcť zaočkovať viac ľudí než obvykle,“ povedala riaditeľka krajského zdravotníctva Silvia Pekarčíková.

Celonárodnej kampani sa bude župa intenzívne venovať aj na svojich sieťach. Počas očkovacieho maratónu bude pravidelne pridávať podporný obsah na sociálnych sieťach. Verejnosti sa zo spotov prihovoria osobnosti spoločenského a ekonomického života, medzi inými napríklad rektor Žilinskej univerzity, zástupca spoločnosti KIA, no svoje skúsenosti sprostredkujú aj lekári alebo ľudia, ktorí covid prekonali. Ďalším obsahom budú prispievať všetky kraje i ministerstvo. „COVID-19 sa netýka len jedného sektora alebo regiónu, je to celospoločenský a celonárodný problém. Chcem preto poďakovať všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom rozhodli zapojiť do aktivít. Je to skutočné gesto spolupatričnosti a zomknutia sa ľudí v tomto predvianočnom období pre jediné východisko z pandémie, ktoré aktuálne máme. Sú krajiny, ktoré to zvládli a ja dúfam, že Slovensko sa čoskoro k nim pripojí,“ zdôraznila županka Erika Jurinová, ktorá už túto sobotu sama navštívi očkovacie centrá v Námestove, Dolnom Kubíne a pripojí sa i k VackiZuzke počas očkovania v Ivachnovej, aby podporila zdravotníkov a povzbudila ľudí k očkovaniu. Do Dolnooravskej nemocnice zavíta spoločne s predsedom vlády SR Eduardom Hegerom, ktorý ako administratívna podpora vypomôže aj tímu VakciZuzky.

Autor: (ts-ŽSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2017
Aj tento rok prichádza tradičná vianočná výstava
Vianočnú atmosféru prinesie od piatka 1. decembra obľúbená výstava domovov sociálnych služieb v Žilinskom kraji.
viac
08.11.2021
Do školy na bicykli prišlo opäť viac žiakov
Siedmy ročník kampane Do školy na bicykli priniesol aj napriek neľahkej situácii spojenej s protipandemickými opatreniami opäť rekordnú účasť.
viac
24.11.2023
Výstava Vianoce našimi rukami ponúkne výrobky zo zariadení sociálnych služieb
Včera bola na Úrade ŽSK slávnostne otvorená tradičná predajná výstava prác a výrobkov s vianočnou tematikou klientov zariadení sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK.
viac
26.03.2024
Turiec sa zapája do Integrovaného dopravného systému ŽSK
Aj Turčania budú môcť využívať výhody Integrovaného dopravného systému Žilinského samosprávneho kraja (IDS ŽSK), v ktorom s jedným lístkom cestujete vlakmi, prímestskými autobusmi, či mestskou hromadnou dopravou. Spustenie IDS ŽSK v Turci predpokladáme počas letných mesiacov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %