Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
21.09.2022 08:25

ŽSK ocenil osobnosti, ktorých profesijný život je spojený s kultúrou


Snímka zdroj: (ŽSK).


Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) ocenil v utorok v Slovenskom komornom divadle (SKD) v Martine 49 osobností, ktorých profesijný život je s kultúrou spätý viac ako 30 rokov. Informovala o tom hovorkyňa ŽSK Eva Lacová.


Pripomenula, že ŽSK ocenil pracovníkov kultúry prvýkrát v roku 2019. "Následne sa vplyvom pandemických opatrení oceňovanie neuskutočnilo. Po dvojročnej pauze sa v Národnom dome v Martine opäť stretli zamestnanci kultúrnych inštitúcií Žilinského kraja," uviedla Lacová.

ŽSK zriaďuje spolu 22 kultúrnych zariadení, z toho dve divadlá pre deti i dospelých, hvezdáreň, štyri múzeá, v každom z regiónov galériu, knižnicu a kultúrne stredisko. "Prostredníctvom nich sa staráme o štyri hrady - Hrad Strečno, Likava, Budatínsky a Oravský hrad, o dva skanzeny v Pribyline a Vychylovke a tri vzácne historické železnice na Orave, Liptove a Kysuciach," priblížila Lacová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.06.2021
Žilinská župa po jubilejný desiatykrát ocenila osobnosti kraja
Laureáti najvyšších krajských ocenení za rok 2020 si v sobotu v Slovenskom komornom divadle v Martine prevzali Cenu a Pamätnú plaketu Žilinského samosprávneho kraja z rúk predsedníčky Eriky Jurinovej.
viac
28.07.2022
Žilinský samosprávny kraj získal v súťaži Do práce na bicykli 2. miesto
V národnej kampani pre podporu environmentálnych druhov dopravy získal Žilinský samosprávny kraj 2. miesto v súťaži krajov. Zapojili sa aj zamestnanci Úradu ŽSK.
viac
28.09.2022
Výročné Ceny Trnavského samosprávneho kraja udelili 29 osobnostiam a kolektívom
Za osobitný prístup k rozvoju kraja, vynikajúce tvorivé činy a výsledky ocenil v utorok Trnavský samosprávny kraj (TTSK) 29 osobností a kolektívov.
viac
29.09.2022
Verejnosť môže stále posielať nominácie na ocenenie osobností
Nominácie na ocenenie výnimočných osobností Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) môže verejnosť posielať do 10. októbra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %